Årets Energibundt 2021 - Kadidaterne

Vi hylder engagement og sammenhold med Årets Energibundt 2021


Ørsted vil gerne hylde det fantastiske arbejde tusinder af frivillige hver dag yder i landets idrætsforeninger.

Derfor har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund stiftet prisen Årets Energibundt, der tildeles en frivillig, som med sit utrættelige arbejde gør en forskel for sin forening og fællesskabet.

Medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger har frem til den 21. november 2021 haft mulighed for at kunne indstille Årets Energibundt 2021.

Vinderen får 75.000 kr., hvoraf de 50.000 kr. går til klubben og de resterende 25.000 kr. går til vinderen selv. Anden- og tredjepladsen bliver belønnet med 10.000 kr. hver.

Vinderen annonceres ved DRs show SPORT 2021 den 21. januar 2022.

Lise, Jesper og Thomas er nominerede til idrætspris på 75.000 kroner

 

Siden starten af november er flere frivillige landet over blevet indstillet til Danmarks idrætsforbund og Ørsteds pris Årets Energibundt. Nu er tre kandidater valgt ud, og den 21. januar 2022 afsløres det, hvem der skal have prisen og de 75.000 kroner, som følger med prisen.

Lise Steenberg Olsen

Nustrup Ungdomsforening
Nomineret til Årets Energibundt 2021


Lise Steenberg Olsen har snart siddet i bestyrelsen i mere end 50 år og står altid i spidsen for nye initiativer og aktiviteter til store og små.

Hun gør en kæmpe forskel i udviklingen af en levende og aktiv forening, der har tilbud til alle aldersgrupper.

I foreningens indstilling til Årets Energibundt lyder det blandt andet:

”Lise er en ildsjæl, der i den grad fortjener at blive hyldet for sin enorme indsats og unikke engagement i vores idrætsforening. Hun står altid i spidsen for nye initiativer og brænder for aktiviteter til store og små. Lige fra at indsamle gevinster og sponsorer til Nustrups sportsuge, være tovholder på det årlige junior-gymnastikstævne med 1300 gymnaster til at etablere familiesvømning og være drivkraften bag Nustrups nye legeplads, som består af aktiviteter og udendørs fitness – samt meget, meget mere.”

”Også for de ældre borgere gør Lise en kæmpe forskel, da hun for 32 år siden startede klubben “Unge der er blevet ældre”. Klubben startede med to fremmødte, men er sidenhen blevet til et stort fællesskab, der i dag tæller 60 medlemmer, der mødes for at spille petanque, lave gymnastik, whist og arrangere cykelture og rejser til udlandet. Lise er et stort forbillede for os alle.”

Samler på foreningsarbejde

Selv om dåbsattesten snart siger 80 år, så har Lise, der første gang blev valgt til bestyrelsen i 1972 – og i november blev valgt til at sidde i yderligere to år – ingen planer om at stoppe sit frivillige engagement.

”Så længe jeg kan gøre en forskel og bidrage til foreningen, så bliver jeg ved. Det er min hobby, og jeg elsker det. Hvor andre måske samler på frimærker, så samler jeg på foreningsarbejde i Nustrup. Det giver så meget tilbage til en, og man får et socialt netværk, der ikke kan købes for penge. Min filosofi er, at ingen kan alt – alle kan noget – sammen kan vi endnu mere. Det gør sig også gældende i Nustrup Ungdomsforening, hvor vi kun har mulighed for at skabe en velfungerende forening, hvis vi står sammen og bidrager til fællesskabet.”

Jesper Løntoft

Østerbro Shotokan Karate
Nomineret til Årets Energibundt 2021


Jesper Løntofts utrættelige arbejde har været med til at skabe en moderne og inkluderende karateklub, hvor der er plads til alle.

Han er stifter og chefinstruktør i klubben, som i 2021 både kunne fejre 10-års jubilæum og næsten en fordobling af antal medlemmer fra før corona til i dag, hvor foreningen tæller 225 medlemmer.

I foreningens indstilling til Årets Energibundt lyder det blandt andet:

”Hvis jeg skal beskrive Jesper med få ord, så tænker jeg på de gamle Duracell-kanin-reklamer fra 1990’erne - Duracell varer længere. Jesper er som en Duracell-kanin. Han er fuld af ideer og energi, og den energi giver han videre til dem, han omgiver sig med.”

”Jespers utrættelige og innovative arbejde er med til at skabe rammerne for en moderne og inkluderende karateklub, hvor det er udviklingen for det enkelte individ, der er i fokus. Han finder altid tid i kalenderen til ekstra weekendtræning i tiden op til gradueringen til det sorte bælte, så at alle aspiranter får den bedst mulige støtte og opbakning. Han er i den grad børnenes mand og har netop nu afsluttet en klubtur til Lalandia med 90 af klubbens børn.”

Kan bare ikke lade være

Når Jespers arbejdsdag som skolelærer er ovre, så går turen til karateklubben, hvor den tidligere elitekæmper har et frivilligt engagement ud over det sædvanlige.

”Da jeg mødte min kone, fik hun at vide, at karate er mit liv. Engang imellem kigger hun lidt underligt på mig og synes, at jeg bruger alt for meget tid i klubben - men jeg kan bare ikke lade være. Jeg elsker at være med til at hjælpe andre og se folk udvikle sig. Det giver så meget mening at være en del af et socialt fællesskab omkring den sport, man elsker.”

Thomas Wollesen Rambusch

BMI Løb & Motion
Nomineret til Årets Energibundt 2021


Thomas Wollesen Rambusch er en konstant kilde til initiativer i løbeklubben og samler næsten hver weekend folk, som sammen tager til løb i nær og fjern.

Han er aktiv i klubbens motionsudvalg, hvor han bl.a. står for at sætte løb op, skaffe tilmeldinger, formidle resultater, organisere officials, arrangere sociale arrangementer og meget mere.

I foreningens indstilling til Årets Energibundt lyder det blandt andet:

”I fremtiden vil Den Store Danske Ordbog bruge Thomas Wollesen Rambusch som eksempel, når den skal forklare, hvad ”energibundt” betyder. Han er fadder til en uudtømmelig strøm af løbeevents i klubben og indsamler penge, så klubbens medlemmer kan deltage gratis – eller næsten gratis – i løbebegivenheder. Han har styr på alle detaljer og har et excel-ark til alt. Intet er for stort eller småt til Thomas. Fra udvikling af medaljer og løbsnumre, kager til børneløb, kørselsvejledning til vagtplaner og administration af tilmeldinger og meget mere. Få har en så stor motor, som Thomas har.”

”Thomas gav corona fingeren lige fra starten. Alle restriktioner blev naturligvis respekteret, men der kom samtidig ekstra turbo på udvikling af nye corona-venlige løb. I januar 2021 løb og walkede vi 16.500 kilometer tilsammen. Thomas sad klar ved computeren og Facebook det meste af døgnet og gav hver enkelt løber eller walker et klap på skulderen og et thumbs up, når de havde tilbagelagt dagens kilometer.”

Det er sjovere at være fælles

Netop fællesskabet og det sociale ved at snøre løbeskoene og tilbagelægge kilometer sammen med andre, er drivkraften bag de mange timer, som Thomas hver uge lægger i frivilligt arbejde.

”Jeg elsker at løbe, men det er kedeligt at gøre det alene. Det er altid sjovere at gøre det sammen med andre. For her opstår der venskaber og et fællesskab. Du kan på en løbetur tale om stort og småt, og når du kommer tilbage efter at have bevæget dig, er du altid i bedre humør. Løb er til gavn for alle, og hvis jeg kan bidrage til, at vi har en aktiv forening for børn, unge og voksne, så gør jeg det hjertens gerne – også selv om mine kone nok mener, at jeg bruger lidt for meget tid.

Dommerpanelet


Dommerpanelet udvælger de tre nominerede. De nominerede til Årets Energibundt 2021 kontaktes direkte.

(Vinderen offentliggøres ved DR’s prisuddeling SPORT 2021, som finder sted 21. januar 2022.)

Thomas Bach, Næstformand i Danmarks Idrætsforbund

Thomas Bach har gennem mange år arbejdet med den brede idræts interesser samt udviklingen af foreningslivet. Især de mange frivillige kræfter i dansk foreningsliv er et særligt fokus for Thomas. Ud over at være medlem af DIF’s bestyrelse er Thomas idrætschef i Københavns Kommune

Søren Vestergaard, Sportschef i Danmarks Radio

Sportschef i Danmarks Radio og dermed også chef for showet ved det store SPORT 2021. Søren og holdet bag showet sikrer, at der både er fokus på at hylde præstationerne på topplan fra året, der gik, men også breddeidrætten i Danmark.

Didrik A. Fjeldstad, Administrerende Direktør / CEO i Sport One Danmark

Chef for idrættens kommercielle selskab Sport One Danmark og de Olympiske Partnerskaber, der sammen arbejder for flere medaljer til Danmark. Didrik og teamet arbejder dagligt med at bygge bro mellem dansk idræt og erhvervslivet for at sprede det olympisk stjernestøv og skabe merværdi for et sundere og mere aktivt Danmark

Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement, Ørsted

Marianne Klockmann er stolt af Ørsteds samarbejde med DIF og Team Danmark. Et samarbejde, der på tværs af landets idrætsforeninger og sportsklubber hylder mennesker, som gør en forskel for andre. Energibundterne er med deres bidrag til både sammenhæng og sammenhold, helt afgørende for foreningslivet. Som Olympisk Partner støtter Ørsted såvel bredde- som eliteidrætten i Danmark.
Konkurrenceforløb og -betingelser
Kun indstillinger, der er indsendt via linket her på siden, kan komme i betragtning. Indstillingsperioden løber frem til den 21. november 2021..

Konkurrencebetingelser:
Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIF’s 61 specialforbund. Ansatte i Ørsted kan ikke indstilles, og ansatte i Ørsted kan ikke indstille familie eller personer i deres egen husstand.