Årets Energibundt 2020

Vi hylder frivilligheden med
Årets Energibundt

Ørsted vil gerne hylde det fantastiske arbejde, tusinder af frivillige hver dag yder i landets idrætsforeninger.

Derfor har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund stiftet prisen Årets Energibundt, der tildeles en frivillig, som med sit utrættelige arbejde gør en forskel for sin forening og fællesskabet.

Vinderen blev
Casper Ruby Dahl fra Odder Rugby Klub blev, ved DR’s SPORT 2020 den 2. januar 2021 kåret som vinderen af Årets Energibundt 2020. Han vandt prisen som en anerkendelse af sit store, frivillige engagement i Odder Rugby Klub, hvor hans viden og evige rugbykamp er en vigtig force for en nichesport i en by, hvor håndbold og fodbold er de mest populære idrætsgrene.
Med hæderen følger 75.000 kr., hvoraf 50.000 kr. går til klubben.

Casper Ruby Dahl


Casper Ruby Dahl, frivillig og energibundt i Odder Rugby Klub

Casper har vundet prisen for sit imponerende engagement, omsorgsfulde indsats og utrættelige arbejde for en nichesport i Danmark.

Casper Ruby Dahl går ikke blot forrest på banen, men også uden for. Han er indbegrebet af rugbyens værdier: Passion – sammenhold – respekt – disciplin – fairplay.

Han er altid den første til at opsøge de nye spillere og byde dem velkomne. Det er ofte en del af grunden til, at de nye spillere på et tidspunkt bliver til de gamle. Hans viden og evige rugbykamp har været – og er – en vigtig force for en nichesport i en by, hvor håndbold og fodbold er de mest populære idrætsgrene.

Casper blev indstillet til Årets Energibundt af et medlem af klubben, som skrev: ”Han gør alt for den her klub. Han er vores sparringspartner, vores næstformand og er engageret i alle aspekter af klubben. Casper er indbegrebet af en rugby- og foreningsmand. Ingen Casper, ingen Odder Rugby Klub. Enhver forening burde prise sig lykkelig med en mand som Casper.”

Fællesskab giver energi 
For Casper Ruby Dahl er det først og fremmest fællesskabet i Odder Rugby Klub, som gør det sjovt og giver ham energi til frivilligt arbejde.

”Mit engagement i klubben har givet mig nogle venskaber, jeg har haft i 20 år. Jeg har fået unikke oplevelser og kammeratskaber, jeg ellers aldrig ville have fået. Det at gøre tingene i fællesskab, det er det, som er sjovt og giver mig energi,” siger Casper Ruby Dahl, som fortsætter:

”Som yngre har jeg selv været en af dem, som frivillige har brugt uendelige mængder tid på. Havde de ikke været der, havde jeg ikke haft mulighed for at dyrke den sport, jeg elsker. Det tænker man selvfølgelig ikke over som ung og tager det måske som en selvfølge, at der tropper trænere og frivillige op. Så jeg føler, at jeg skylder at give noget igen – og det har jeg virkelig lyst til, for det giver så meget tilbage at være en del af en forening.”


De to øvrige nominerede:


Grethe Lund Petersen fra Stjær Boldklub og Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Jiu-jitsu Klub, modtager hver 10.000 kr. for deres store frivillige indsatser.

 

 

Dommerpanelet

Dommerpanelet udvælger de tre nominerede. De nominerede til Årets Energibundt 2020 kontaktes direkte. Vinderen offentliggøres ved DRs SPORT 2020 den 2. januar 2021. 

Thomas Bach, Næstformand i Danmarks Idrætsforbund

Har gennem mange år arbejdet med den brede idræts interesser samt udviklingen af foreningslivet. Især de mange frivillige kræfter i dansk foreningsliv er et særligt fokus for Thomas Bach.

Udover medlemskabet af DIF’s bestyrelse er Thomas Bach desuden idrætschef i Københavns Kommune.

Søren Vestergaard, Sportschef i Danmarks Radio

Sportschef i Danmarks Radio og dermed også chef for showet ved det store SPORT 2020.

Søren og holdet, der laver showet, sikrer, at der både er fokus på at hylde præstationerne på topplan fra året, der gik. Men også at vi hylder breddeidrætten i Danmark.

Didrik A. Fjeldstad, Administrerende Direktør / CEO i Sport One Danmark

Chef for Idrættens Kommercielle selskab Sport One Danmark og de Olympiske Partnerskaber der sammen arbejder for flere medaljer til Danmark. Didrik og teamet arbejder dagligt med at bygge bro mellem dansk idræt og erhvervslivet for at sprede det olympisk stjernestøv og skabe merværdi for en sundere og mere aktivt Danmark.

Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement, Ørsted

Marianne Klockmann er stolt af Ørsteds samarbejde med DIF og Team Danmark. Et samarbejde, der på tværs af landets idrætsforeninger og sportsklubber hylder mennesker, som gør en forskel for andre. Energibundterne er med deres bidrag til både sammenhæng og sammenhold, helt afgørende for foreningslivet. Som Olympisk Partner støtter Ørsted såvel bredde- som eliteidrætten i Danmark.
Konkurrenceforløb og -betingelser
Kun indstillinger, der er indsendt via linket her på siden, kan komme i betragtning. Indstillingsperioden løber fra den 7. oktober til og med den 1. november 2020.

Konkurrencebetingelser

Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIFs 61 specialforbund. Ansatte i Ørsted kan ikke indstilles, og ansatte i Ørsted kan ikke indstille familie eller personer i deres egen husstand.