Vi hylder engagement og sammenhold med 
Årets Energibundt 2020

Ørsted vil gerne hylde det fantastiske arbejde, tusinder af frivillige hver dag yder i landets idrætsforeninger.

Derfor har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund stiftet prisen Årets Energibundt, der tildeles en frivillig, som med sit utrættelige arbejde gør en forskel for sin forening og fællesskabet.

Corona har i 2020 vendt op og ned på dagligdagen for os alle. Med aflyste træninger og arrangementer er idrætsforeningerne og deres medlemmer ingen undtagelse.

Det er derfor vigtigere end nogensinde at hylde idrættens hverdagshelte, som går forrest og bidrager til sammenholdet i danske idrætsforeninger.

Medlemmer og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger har frem til
den 1. november 2020 mulighed for at indstille Årets Energibundt 2020.

 Vinderen får 75.000 kr., hvoraf de 50.000 kr. går til klubben og de resterende 25.000 kr. går til vinderen selv. Anden- og tredjepladsen bliver belønnet med 10.000 kr. hver.

Vinderen annonceres ved DRs show SPORT 2020 den 2. januar 2021.

 

Kender du en hverdagshelt, der fortjener at blive hyldet for sin indsats og sit særlige engagement?

Der er ikke faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt 2020. Det centrale i udvælgelsen er, at den frivillige er med til at gøre en forskel og sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater.

En, der

  • sørger for, at hallen er booket til træning.
  • altid står klar ved vandposterne til løbene.
  • arrangerer kørsel, så alle kommer med.
  • kridter banen op, så vi andre kan spille på den.
  • gør, at foreningen, holdet og medlemmerne arbejder godt sammen.
  • eller bare én, der i særlig grad bidrager til sammenholdet i foreningen.

Til glæde for os alle.

Indstillingsperioden er slut.

Nu skal dommerpanelet udvælge de tre nominerede

Tidligere vindere

Mette Paabøl Rytsel 2019

Mette vandt prisen som en anerkendelse af sit store, frivillige engagement i Virum-Sorgenfri Tennisklub, hvor hun igennem tiden har ageret alt fra træner, tovholder og spiller til tilrettelægger af stævner og arrangementer.

Gitte Paulsen 2018

Gitte fik prisen som en anerkendelse af sit store, frivillige engagement i Lindholm Badminton Klub, hvor hun igennem tiden har ageret alt fra badmintontræner til tilrettelægger af stævner og arrangementer.

Poul Syberg Pedersen 2017

Tidligere formand og evig ildsjæl i GOG Håndbold, Poul Syberg Pedersen, der med sit imponerende engagement i klubben, har været medvirkende til at skabe en succesfuld klub for både bredde- og eliteidræt.

Tim Falck  Weber 2016

Træner i orienteringsløb, som med sit store overskud og utrættelige energi har stået i spidsen for at skabe en succesrig ungdomsafdeling i Tisvilde Hegn Orienteringsklub – THOK Juniors

Når vi har modtaget alle jeres indstillinger, udvælger dommerpanelet de tre nominerede.

Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIFs 61 specialforbund.

Dommerpanelet

Dommerpanelet udvælger de tre nominerede. De nominerede til Årets Energibundt 2020 kontaktes direkte. Vinderen offentliggøres ved DR SPORT 2020 i januar 2021. 

Thomas Bach, Næstformand i Danmarks Idrætsforbund

Har gennem mange år arbejdet med den brede idræts interesser samt udviklingen af foreningslivet. Især de mange frivillige kræfter i dansk foreningsliv er et særligt fokus for Thomas Bach.

Udover medlemskabet af DIF’s bestyrelse er Thomas Bach desuden idrætschef i Københavns Kommune.

Søren Vestergaard, Sportschef i Danmarks Radio

Sportschef i Danmarks Radio og dermed også chef for showet ved det store SPORT 2020.

Søren og holdet, der laver showet, sikrer, at der både er fokus på at hylde præstationerne på topplan fra året, der gik. Men også at vi hylder breddeidrætten i Danmark.

Didrik A. Fjeldstad, Administrerende Direktør / CEO i Sport One Danmark

Chef for Idrættens Kommercielle selskab Sport One Danmark og de Olympiske Partnerskaber der sammen arbejder for flere medaljer til Danmark. Didrik og teamet arbejder dagligt med at bygge bro mellem dansk idræt og erhvervslivet for at sprede det olympisk stjernestøv og skabe merværdi for en sundere og mere aktivt Danmark.

Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement, Ørsted

Marianne Klockmann er stolt af Ørsteds samarbejde med DIF og Team Danmark. Et samarbejde, der på tværs af landets idrætsforeninger og sportsklubber hylder mennesker, som gør en forskel for andre. Energibundterne er med deres bidrag til både sammenhæng og sammenhold, helt afgørende for foreningslivet. Som Olympisk Partner støtter Ørsted såvel bredde- som eliteidrætten i Danmark.
Konkurrenceforløb og -betingelser
Kun indstillinger, der er indsendt via linket her på siden, kan komme i betragtning. Indstillingsperioden løber fra den 7. oktober til og med den 1. november 2020.

Konkurrencebetingelser

Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIFs 61 specialforbund. Ansatte i Ørsted kan ikke indstilles, og ansatte i Ørsted kan ikke indstille familie eller personer i deres egen husstand.