anholt wind farm sunshine

Havvind

Vores største kilde til grøn energi


Ørsteds vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. I Danmark har vi nogle af verdens bedste betingelser for grøn energi fra havvind. Det skal vi benytte os af.


Havvind har potentiale til at blive den største kilde til grøn strøm i Danmark, Europa og i hele verden. Den havvind, der er opstillet i dag, har en høj kapacitet og er lettilgængelig. Globale organisationer som Det Internationale Energiagentur anslog allerede i 2019, at havvind, med den rette udbygning, fremover vil kunne levere en lige så stabil ydelse, som fx kraftværker kan i dag.

Havvind er vores bedste mulighed for at sætte skub i den grønne omstilling frem mod 2030, hvor den grønne strøm vil være et kerneelement for både transport, industri og vores hverdag.

Ørsted er verdens største udvikler af grøn energi fra havvind
Vindindustrien har gennemgået en enorm udvikling, fra eksperiment til konkurrencedygtig industri. Og Ørsted har været med hele vejen - fra opsættelse af verdens første havvindmøllepark i Danmark til verdens p.t. største i England. I dag driver vi havvindmølleparker, der leverer strøm til over 20 millioner mennesker på verdensplan.

Vi arbejder for at skabe de bedste vilkår for udvikling af havvind, så vi understøtter både klima og miljø – og så vi sammen kan skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Vores vision for havvind i Danmark

Lær om Danmarks ideelle betingelser for havvind og hvordan vi sikrer en bæredygtig grøn omstilling.

Vores havvindmølleparker

Vores havvindmøller i Danmark var de første i verden. Se, hvor de ligger, og hvor meget grøn strøm de leverer til det danske forbrug.

Havvind: fra Danmark til verden

Vindindustrien har gennemgået en enorm udvikling, fra eksperiment til konkurrencedygtig industri. Det hele startede i Danmark, og Ørsted var med.

Verdensførende i havvind

Vi er verdens største udvikler af grøn energi fra havvind, og vores vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

 

Hydrogen and wind turbines

Hvad er Power-to-X?

Fossile brændsler er en af hovedårsagerne bag de globale klimaforandringer. Derfor er det nødvendigt at erstatte fossile brændsler med grønne. Der, hvor vi ikke kan elektrificere, må vi udvikle andre grønne brændsler.