Klimaforandringerne har sat fart på tabet af natur og biodiversitet. Vigtige økosystemer, dyreliv og mennesker bliver ramt hårdt af konsekvenserne af den globale opvarmning. Især er bestanden af pattedyr, fugle, fisk, krybdyr og padder er gennemsnitligt faldet med 68 % siden 1970. Det er en alarmerende udvikling, som viser at havets tilstand er kritisk, og dets evne til at afbøde klimaforandringerne er i fare.
Klimaændringerne sætter skub i denne tendens – og et af de mest effektive tiltag, vi kan gøre for at håndtere klimaforandringerne, er at sætte fart på den globale omstilling fra fossile brændstoffer til vedvarende energi.
Den gode nyhed er, at omstillingen allerede er begyndt. Regeringer verden over har ambitiøse planer om at øge deres grønne energikapacitet, både for at bekæmpe klimaforandringerne og for at øge deres energiuafhængighed. I dette årti forventes den globale installerede havvindkapacitet at stige med en faktor på syv.
Men udbygningen skal ske på en måde, der understøtter og forbedrer biodiversiteten i de skrøbelige miljøer, hvor den finder sted – især hvad angår biodiversiteten i havet.
Vi tror på, at det er muligt i samarbejde med WWF.