Ørsteds globale
graduateprogram

Tag det bedste første skridt i din karriere, og bliv en vigtig del af Ørsted

Vi tilbyder et intensivt toårigt udviklingsprogram, hvor du kan udfolde dit talent, kickstarte din karriere og lære mens du arbejder – og hvor du er med til at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.


Kom tættere på en meningsfuld karriere

Ørsteds globale graduateprogram er for dig, der er nyuddannet, og gerne vil udvikle dig og have en spændende og udfordrende stilling inden for dit fag, hvor du lærer mens du arbejder.

For at komme i betragtning til det toårige forløb skal du have en bachelor- eller kandidatgrad eller lignende inden for handel, økonomi, jura, indkøb, ingeniørvidenskab, naturvidenskab, IT eller et lignende område.

Hvis du kan genkende dig selv i den beskrivelse, kan du søge en af vores graduatestillinger, som bliver annonceret online. Hvis du bliver tilbudt en stilling som graduate, får du en unik mulighed for at arbejde i to eller tre forskellige teams i Ørsted. Det betyder, at du kommer til at arbejde på flere projekter og opbygger erfaring og viden.

Som graduate hos Ørsted bliver du fastansat med en ansættelseskontrakt, og bliver tilbudt et job i Ørsted efter programmet er afsluttet. Ledige stillinger til vores program i 2024 går live i starten af november 2023. Læs mere i afsnittet Sådan ansøger du.

Som Ørsted-graduate får du tilbudt en karriere


Vores graduateprogram kickstarter din karriere med struktureret udvikling og rige muligheder for at lære nyt og netværke. 

I løbet af de to eller tre rotationer i forskellige teams arbejder du sammen med fageksperter på en række projekter og opgaver, så du lærer undervejs.

Du arbejder tæt sammen med både de andre graduates i programmet og eksperter inden for dit felt. På den måde opbygger du et stærkt netværk i organisationen og er med til at gøre Ørsteds vision til en realitet.

Formålet med programmet er at sætte skub i din læring og udvikling inden for disse tre områder:

Erhvervserfaring

Praktisk erfaring er kernen i din læring og udvikling, og du får mulighed for at bruge din viden og faglighed til at påvirke de daglige beslutninger. Du opbygger dine kompetencer via dine rotationer, er en del af internationalt projektarbejde og tager et reelt ansvar fra første dag.


Netværk

Du får en erfaren karrierementor og en buddy, der hjælper dig med at få mest muligt ud af det du kan. I løbet af programmet deltager du i udviklingskurser med din mentor, buddy og andre graduates for at understøtte din læring. Din mentor vejleder, motiverer og udfordrer dig til at blive mere bevidst om dine styrker og udnytte dit potentiale.


Innovation og samarbejde

Innovation er det, der har været med til at gøre Ørsted til en global leder inden for vedvarende energi, og vi er hele tiden på udkig efter nye idéer, der kan forbedre alt fra processer til teknologi. Hos os lærer du nye udviklingsteknikker, tænker innovation ind i arbejdet og bruger de nyeste teknologier til at udvikle løsninger, der kommer til at påvirke fremtiden.

For at ansøge skal du:
 • være dimitteret senest 1. september 2024
 • sende din ansøgning senest 7. januar 2024
 • maksimalt have 12 måneders arbejdserfaring efter din sidst afsluttede uddannelse 
 • tale og skrive flydende engelsk
 • indsende dine seneste karakterer fra din uddannelse.
Vi søger kandidater med:
 • et højt ambitionsniveau med et stærkt personligt drive
 • en international og samarbejdsorienteret tankegang
 • en åben indstilling og lydhørhed
 • et ønske om at få mest muligt ud af programmets muligheder
 • en innovativ tilgang og en parathed til at bidrage med nye idéer.
Se i videoen, hvordan det er at være graduate hos Ørsted

Sådan ansøger du

Vælg en stilling fra listen
Vælg stillingen, som du vil søge. Vælg den stilling, der appellerer til dig, og er relevant for din uddannelse. Du kan søge flere stillinger i Ørsteds globale graduateprogram, men vi anbefaler, at du fokuserer på de roller, der passer bedst til dine evner, uddannelse og interesser. 

Forbered din ansøgning
Opdater dit CV, skaf en digital version af din seneste karakterudskrift, og vær klar til at beskrive din motivation for at søge om at blive graduate hos Ørsted. Du bliver stillet nogle screeningsspørgsmål i ansøgningsformularen – de hjælper os med at få en idé om dig som potentiel graduate. 

Send ansøgning
Søg online på den stillingsannonce, du har valgt at søge. Opret en konto, udfyld ansøgningsskemaet og upload dine dokumenter. Husk at uploade din seneste karakterudskrift som bilag. Du modtager en bekræftelsesmail kort efter, at du har indsendt din ansøgning.

Vurdering af ansøgere
Vi screener alle ansøgere grundigt og vurderer deres akademiske resultater, motivation og mindset. Du hører altid fra os uanset udfaldet af din ansøgning.

Samtaler og tests
Hvis du kommer igennem den første screeningrunde, bliver du indkaldt til et videointerview. Hvis du også går videre efter det, deltager du i Ørsteds virtuelle Global Graduate Assessment Days. I vores vurdering fokuserer vi på dine resultater, dine forventninger til programmet, og hvordan du kan yde et positiv bidrag til Ørsted. Testene bliver brugt som et supplement til, hvad du fortæller om dig selv i din ansøgning og i forbindelse med samtalerne. Du får altid mulighed for at kommentere på testen og komme med yderligere input.

Tidslinje og vigtige datoer
Fordi vi modtager rigtig mange ansøgninger, og fordi der er mange stadier i vurderingsprocessen, har graduatestillinger en længere rekrutteringsproces end standardstillinger. Vi forventer, at alle kandidaterne er fundet i marts 2024. Vi afholder virtuelle assessment days 28. og 29. februar 2024.

Velkommen til Ørsted
Tillykke! Du er nu en del af teamet – og vi vil gerne have, at du føler dig velkommen fra dag ét. Din onboarding starter allerede inden første arbejdsdag, og du vil modtage alle de oplysninger, du behøver for at komme godt i gang med din karriere hos os. Vi har et særligt onboardingprogram, hvor du møder andre graduates og får et indgående kendskab til vores virksomhed og kultur.

Podcast


Gå på opdagelse i et udvalg af vores podcasts lavet af Ørsteds dygtige medarbejdere og særlige gæster. Lyt til dem på vores hjemmeside eller i din foretrukne podcast-app.

Bemærk at podcastserien er på engelsk. 

Abonner på podcastserien
      

Afsnit 1

Hvad er Ørsteds globale graduateprogram, og hvordan er det opbygget?


Få mere at vide om, hvad du som kommende graduate kan forvente af Ørsteds globale graduateprogram – fra start til slut.


Afsnit 2

Tips og tricks til din ansøgning: Hvordan får jeg min ansøgning til at skille sig ud fra mængden?

 

Få mere at vide om, hvordan du ansøger til Ørsteds globale graduateprogram, og få tips og tricks til at få din ansøgning til at skille sig ud fra mængden.


Afsnit 3

Hvordan skaber man værdi for teamet som graduate hos Ørsted?


Få mere at vide om, hvad en typisk graduate hos Ørsted laver, og hvad Ørsteds ledere fortæller om, hvad der er det bedste ved at have en graduate i deres team.

 

Afsnit 4

Måske bliver Ørsteds globale graduateprogram det bedste første skridt i din karriere?


Få mere at vide om, hvordan det er at være graduate hos Ørsted, og få gode råd fra nuværende og tidligere graduates i Ørsted.


Ofte stillede spørgsmål
 • Hvornår kan jeg søge?
  Stillingsopslagene til det globale graduateprogram for 2024 annonceres 1. november 2023.
 • Hvor mange graduatestillinger kan jeg søge?
  Du kan søge flere stillinger i Ørsteds globale graduateprogram, men vi anbefaler, at du fokuserer på de roller, der bedst matcher dine kompetencer, din uddannelse og dine interesser. Gå til ledige stillinger for at se, hvilke muligheder der er, når vi åbner for ansøgninger i november.
 • Får jeg feedback på min ansøgning til graduateprogrammet?
  Vi har desværre ikke mulighed for at give individuel feedback til alle kandidater, men hvis du bliver kaldt til samtale og ikke går videre til næste runde, kan du få feedback.
 • Hvordan er lønniveauet for graduates?
  Du får information om lønniveauet, hvis du bliver udvalgt til at deltage i Ørsteds Graduate Assessment Day. Lønnen er afpasset efter de lokale forhold.
 • Hvornår ved jeg, om jeg har fået stillingen?
  Vi ved godt, hvor vigtigt det er, at du bliver informeret undervejs i rekrutteringsprocessen. Hvis du får stillingen, kontakter vi dig hurtigst muligt efter Ørsteds Global Assessment Day for at give dig besked. Og vi giver dig selvfølgelig også besked hurtigst muligt, hvis du ikke har fået stillingen.
 • Kan jeg søge graduatestillinger i andre lande?
  Ja, du kan godt søge stillinger i udlandet.
 • Kan Ørsted hjælpe mig med at få arbejdstilladelse, hvis jeg søger i andre lande?
  Hvis du bliver valgt som kandidat, hjælper vi dig i processen med at få arbejdstilladelse.
 • Hvornår starter Ørsteds globale graduateprogram?
  Graduateprogrammet starter 1. september 2024.
 • Jeg afleverer først mit speciale/min afhandling, efter programmet er startet. Kan jeg stadig ansøge?
  Nej. Du skal have afleveret dit speciale/din afhandling, inden du starter hos Ørsted.
 • Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål til Ørsteds globale graduateprogram?
  Du kan sende dine spørgsmål til os på graduates@orsted.com.
Vores kultur

Lær mere om, hvad det gør os unikke
hos Ørsted

Vi ønsker at bringe det bedste frem i vores ansatte ved at lade dem udvikle sig og bruge deres talent.