Fordelene ved en CPPA med Ørsted


En CPPA fra Ørsted giver jeres virksomhed mange økonomiske og miljømæssige fordele.

Reducer jeres CO2-aftryk

Flere og flere virksomheder over hele verden forpligter sig til at købe strøm fra vedvarende energikilder. En CPPA er én måde at gøre det på. Energiforbruget fra fossile brændsler står for 75 % af de globale CO2-udledninger, så ved at få jeres langsigtede elforbrug dækket af vedvarende energi fra Ørsted sender I et klart signal om, at I bakker op om vores vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Styrk jeres virksomheds bæredygtighedsprofil
Kunder, aktionærer, medarbejdere og samarbejdspartnere i forsyningskæden forventer i stigende grad, at virksomheder er bæredygtige. Programmer som Carbon Disclosure Project (CDP), RE100 og FN’s Global Compact, som hundredvis af verdens førende virksomheder har underskrevet, stiller også store krav til rapportering og overholdelse af standarder.

Med en CPPA kan en virksomhed garantere, at hele eller dele af deres energiforsyning bliver dækket af produktion fra et anlæg til vedvarende energi, fx en vindmøllepark eller et solcelleanlæg.

Når jeres organisation dækker strømforbruget med grøn energi, kan I også styrke jeres omdømme og brand, samtidig med at I kan opfylde jeres erklærede mål om bæredygtighed. 

Ofte stillede spørgsmål

Få dine spørgsmål besvaret

Her kan du finde ud af alt det, du har brug for at vide om CPPA’er.
Få en CPPA med en af verdens mest bæredygtige virksomheder

Ørsted er et af verdens førende grønne energiselskaber og markedsleder inden for havvind. De seneste tre år er Ørsted blevet kåret til verdens mest bæredygtige energiselskab i Corporate Knights’ Global 100-indeks.

Vi har bygget verdens første og verdens største havvindmølleparker og har flere årtiers erfaring med at opføre, eje og drive vindmølleparker rundt om i verden.
Vi har indgået CPPA’er med vores største kunder, herunder Amazon, Danfoss, Covestro, Nestlé og verdens største CPPA inden for vedvarende energi med TSMC.

Kreditværdighed

Ørsted A/S og Ørsted Salg & Service A/S kreditvurderes af Moody’s, og Ørsted A/S kreditvurderes derudover også af Standard & Poor’s og Fitch. Se vores kreditvurderinger og ESG-ratings.

Stordriftsfordele og fleksibilitet

Vi forventer at nå 50 GW installeret kapacitet for alle vedvarende energiteknologier og geografiske områder inden udgangen af 2030. Det betyder, at vi kan skræddersy CPPA’er til en lang række virksomhedstyper inden for et bredt geografisk område, uanset om det drejer sig om produktion fra eksisterende anlæg eller fra nye projekter, der skal finansieres.

Budgetsikkerhed

En typisk CPPA har en varighed på 10-20 år, hvilket giver jer en langsigtet budgetsikkerhed, som ikke er mulig med certifikater, fx GO’er, der ikke er knyttet til en CPPA. I en CPPA er energipriserne faste i hele aftalens løbetid, hvilket beskytter jer mod prisændringer på et energimarked med store udsving.

Additionalitet

Med en langsigtet CPPA kan virksomheder forpligte sig til at reducere deres CO2-udledning og understøtte nye projekter inden for vedvarende energiproduktion gennem den pris, de betaler for deres strøm. På den måde øges andelen af vedvarende energi i elnettet, hvilket er med til at bekæmpe klimaforandringerne og understøtte den grønne omstilling. Virksomheder får mulighed for at vise, at de går forrest i den grønne omstilling ved at reducere deres eget CO2-aftryk og ved at gå skridtet videre og aktivt understøtte udbygningen af vedvarende energi. Når I indgår en CPPA med Ørsted, har I løbende dialog med vores eksperter – fra den første kontakt og gennem hele samarbejdet.

Vores CPPA-partnere

Vores CPPA-partnere

Flere virksomheder har valgt Ørsted til at dække deres behov for grøn energi. Se, hvorfor de har valgt at samarbejde med verdens mest bæredygtige energiselskab.

Danfoss

En af verdens førende producenter af energieffektive løsninger. Danfoss aftager grøn energi fra vores danske havvindmøllepark Horns Rev 2.

Covestro

Northumbrian Water

Nestlé i Storbritannien og Irland

Multinational producent af mad- og drikkevarer og produkter inden for ernæring, sundhed og trivsel. Nestlé nåede sit mål om 100 % vedvarende energi med en grøn CPPA.

Vores CPPA´er

Få dækket jeres virksomheds elforbrug med vedvarende energi til en bæredygtig pris.

Vores CPPA-Partnere

Læs mere om de virksomheder, der deler vores vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Casestudier

Læs om vores partneres motivation for at vælge Ørsted til at opfylde deres behov for grøn energi.

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan en grøn CPPA med Ørsted kan hjælpe din virksomhed.