Ansættelsesprocessen

Sådan rekrutterer vi i Ørsted

 

Vi er altid på udkig efter nye kolleger til at hjælpe os med at være de bedste i  energisektoren og skabe en bedre fremtid.

Her kan du se trinnene i vores ansættelsesproces og hvad du kan forvente.

1. Research

Start med at læse mere om Ørsted

Er du i tvivl om, hvor du skal starte? 


Bliv klogere på Ørsted ved at læse mere om vores forretning og mød nogle af os, der arbejder i Ørsted. Læs om alle vores arbejdsområder og find ud af, hvor du bedst kan bidrage og udfolde dit potentiale.

2. Find dit match

Match dine erfaringer og interesser med den stilling, du synes er spændende 

Udforsk de mange forskellige jobs hos Ørsted fordelt over hele verden i oversigten over vores ledige stillinger. 


Kan du ikke finde det rette job? Vi slår jævnligt nye stillinger op – tilmeld dig vores jobagent, så du ikke går glip af den næste jobmulighed, der passer til dine erfaringer og interesser. 

3. Din ansøgning

Formaterne for ansøgning er forskellige på tværs af lokationer. Uanset hvilket land du ansøger om at arbejde i, forventer vi at læse CV’er og resuméer, der er skrevet med fokus på et specielt arbejdsområde. 

Vi vil gerne vide, hvorfor du er det bedste match til en specifik stilling, så læg vægt på de kompetencer og evner, som passer bedst til den stilling, du søger. Hold det struktureret og præcist. Tænk over layoutet, og brug punktform eller korte sætninger for at fremhæve dine kvaliteter. 

Selv hvis du ikke kan se dig selv i hvert eneste punkt i jobbeskrivelsen, opfordrer vi dig stadig til at søge, hvis du mener, at du kan gøre en forskel i vores team. Vi skal nemlig ikke bare have besat en ledig stilling – vi er på udkig efter mangfoldige talenter, der har motivationen og drivkraften til at forme fremtiden sammen med os. 

Tip: 

Vi gennemgår ansøgninger løbende, så jo tidligere du søger, jo bedre. 

4. Ansøg

Hvordan søger jeg?

Find jobannoncen, og søg online fra din computer eller mobiltelefon.

Log på, hvis du allerede har en konto, eller klik på ‘Opret ny konto’.

Udfyld ansøgningsskemaet, og upload dine dokumenter. Du modtager en bekræftelse på e-mail kort tid efter, at du har sendt din ansøgning.  

Tip: 

Jobannoncen bliver fjernet fra siden kort efter ansøgningsfristen, så gem gerne en kopi af den. 

5. Vurderingsprocessen

Vi læser alle ansøgninger, og du hører altid tilbage fra os uanset udfaldet af din ansøgning. Vær opmærksom på, at vi kun tager de ansøgninger i betragtning, som er sendt gennem vores officielle systemer. Hvis vi mener, at din profil matcher stillingen, kontakter vi dig. 

Til samtalen vil vi gerne lære dig bedre at kende. Det gør vi fx ved at spørge ind til dine færdigheder, erfaringer og forventninger. Vi giver dig også et bedre indblik i teamet, rollen og Ørsteds kultur. Vi ved, at det er en stor beslutning at blive en del af en ny organisation, og vi ønsker, at din beslutning er både gennemtænkt og rigtig for dig. 

Der er tre stadier i vurderingsprocessen for dem, der når til sidste runde – du kan se beskrivelserne af hvert stadie herunder. Samtalerne afholdes enten personligt eller virtuelt.

Indledende samtale med en talent acquisition-partner
I det første stadie bliver du ringet op af en talent acquisition-partner, så vi kan få en forståelse for din motivation, dine færdigheder, din erfaring og dine forventninger. 

Første samtale med ansættende leder
Den første samtale gennemføres af den ansættende leder og fokuserer på de kompetencer og den ekspertise, der er brug for i rollen.  

Anden samtalerunde med panel
Hvis du bliver inviteret til anden samtale, er der her fokus på, hvilke adfærdsmæssige kompetencer, der er vigtige for at få succes i stillingen. Samtalerne bliver afholdt af nogle af dem, man skal arbejde sammen med i jobbet. Vi vil gerne lære dig at kende som person, så vi opfordrer til, at du er dig selv og ikke tænker for meget over, hvad du tror, at vi gerne vil høre. 

Til nogle stillinger kan du blive bedt om at lave en case-øvelse. Hvis det er tilfældet, vil talent acquisition-partneren give dig mere information, så du kan forberede dig.

Spørgsmål til samtalerne? 
Din talent acquisition-partner giver dig besked om resultatet af dine samtaler, så snart der er truffet en beslutning. Hvis du har spørgsmål til processen, er du velkomment til at kontakte din talent acquisition-partner.

6. Velkommen til Ørsted!

Tillykke! Du er nu en del af holdet – og vi vil rigtig gerne have, at du føler dig velkommen med det samme. 

Din onboarding begynder allerede før din første dag på arbejde, og du får alle de informationer og ressourcer, som du skal bruge, før din officielle startdato. Vi tilbyder en lang række introduktionsaktiviteter, som er designet til at hjælpe dig med at møde dine nye kolleger og blive grundigt introduceret til vores organisation, processer og kultur.

Se stadierne i vores ansættelsesproces

Ofte stillede spørgsmål om vores ansættelsesproces 

 • Hvordan søger jeg et job i Ørsted? 

  Alle vores ledige stillinger bliver slået op på vores karriereside, og din ansøgning skal sendes online. På alle jobannoncer er der en ‘Ansøg’-knap. Når du klikker på den, kommer du ind på vores ansøgningsportal. Hvis du allerede har en profil, kan du logge ind her. Ellers kan du nemt oprette en profil. Når du har udfyldt skemaet og uploadet dine dokumenter, kan du klikke ‘Gem’ for at gøre din ansøgning færdig senere, eller ‘Ansøg’ for at sende din ansøgning.

  Når du er logget ind på din profil, kan du tjekke status på din ansøgning og ændre detaljerne i din profil. Det er dog ikke muligt at redigere i din ansøgning, når den er blevet sendt til screening. 

 • Skal jeg nogensinde betale for at søge et job eller gå til samtale i Ørsted?
  Nej! Desværre bliver Ørsteds navn og logo nogle gange brugt i falske jobannoncer, der cirkulerer på sociale medier. Svindlere kan også finde på at kontakte potentielle kandidater med et jobtilbud og bede om et depositum. Ørsted ville aldrig bede dig om nogen form for betaling i forbindelse med ansættelser. Vores ledige stillinger bliver altid slået op her på vores karriereside, og du skal søge online via vores ansøgningsportal.
 • Modtager I uopfordrede ansøgninger?
  Hos Ørsted accepterer vi ikke uopfordrede ansøgninger. Alle kandidater skal søge gennem vores karriereside. Det er vigtigt, at alle ansøgninger er samlet det samme sted, så vi kan afsætte samme tid og ressourcer til alle. Derudover tager vi databeskyttelse alvorligt, og når du søger via vores hjemmeside, sikrer vi, at alle ansøgninger bliver behandlet i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen. 
 • Kan jeg redigere min ansøgning, efter at jeg har søgt en stilling?
  Da du sendte din ansøgning, oprettede du en kandidatprofil. Via profilen kan du redigere i din ansøgning, så længe status på ansøgningen er ’Ny ansøgning’. Når status er ændret til ’Igangværende’, kan du ikke længere redigere din ansøgning. Du kan se status og redigere i din ansøgning under ‘Søgte jobs’.
 • Hvilket sprog skal jeg skrive min ansøgning på?
  Vi anbefaler typisk at skrive engelsk, da vi er en global virksomhed, og de fleste af vores jobannoncer er på engelsk. Men hvis jobannoncen er skrevet på dit modersmål, og du er mere tryg ved at skrive på det, er det også helt fint.
 • Skal jeg sende et følgebrev?
  Et følgebrev er ikke et krav, men du er velkommen til at uploade et, hvis der er information ud over dit CV, som du gerne vil dele. 
 • Jeg har søgt før/været til samtale, men blev ikke valgt. Kan jeg søge igen?
  Helt sikkert. Du er altid velkommen til at søge andre ledige stillinger. 
 • Kan jeg søge flere stillinger? 
  Ja. Vi anbefaler, at du udvælger et par stillinger, som du synes passer til dig og de næste skridt, du gerne vil tage i din karriere.  
 • Hvornår kan jeg forvente at få svar på min ansøgning? 
  I de fleste tilfælde vil du få svar, når jobannoncen er afsluttet. Husk at vi løbende kigger på ansøgningerne, så jo før du søger, jo bedre. 
 • Jeg blev ikke inviteret til samtale. Kan jeg få en tilbagemelding på min ansøgning? 
  Desværre har vi ikke ressourcer til at give alle ansøgere individuel feedback, men hvis du er nået til den runde, hvor du har været til samtale hos os, kan du bede om en tilbagemelding. 

Søg jobs

Søg efter specifikke roller og lokationer for at finde et job, der passer til dig

Bliv en del af Ørsted og vær med til sammen at skabe en verden, der kører udelukkende på grøn energi