Grøn El
– tag et grønt valg 

 

Dæk jeres elforbrug med Grøn El


Med vores produkt Grøn El, kan I som virksomhed få dækket jeres elforbrug med certifikater fra europæiske vindmøller.


Når I bestiller Grøn El, får I garanti for, at der bliver produceret vindstrøm, svarende til en aftalt mængde i forhold til jeres elforbrug. Ørsteds produkt Grøn El er certifikater, der kommer fra europæiske vindmøller, som er certificerede anlæg


Hvorfor Grøn El? 


  • Anvend certifikater i jeres klimaregnskab for CO2 rapportering.  
  • I kan kommunikere, at I har valgt at købe certifikater for afdækning af jeres elforbrug. 
  • Garanti for produktion af el fra europæiske vindmøller. 

Rådgivning om Grøn El

Ring til os på 99 55 35 35 eller bestil et opkald

Få en elaftale der passer jer 


Hvilken elaftale I skal have, kommer an på jeres årlige elforbrug, jeres risiko og om I ønsker en fast pris eller ønsker at følge markedsprisen. Har I brug for indkøbsrådgivning, kan vi hjælpe med at lægge en indkøbsstrategi, så I får mest ud af energibudgettet.  

Læs mere om elaftaler

Vi går forrest i den grønne omstilling

Grønne certifikater – jeres garanti for grøn strøm  


Grønne certifikater kaldes også oprindelsesgarantier (GO -Guarantees of Origin), og er en oprindelsesgaranti, som dokumenterer og garanterer, at der er produceret strøm fra vedvarende energikilder. Garantien udstedes af Energinet. 

Læs mere om certifikaterne (GO) på energinet.dk 

Grøn El – Bladmærkeordningen

Forbrugerombudsmanden indførte i september 2020 en mærkningsordning for grønne el produkter.  

Ørsteds el-produkt Grøn El har ét bladmærke.

Èt bladmærke 
El-produktet er baseret på 100% vedvarende energi. El-leverandøren køber grønne certifikater, der er garanterer at der produceres nok strøm fra vedvarende energikilder, som dækker det årlige elforbrug. 

To bladmærker 
El-produktet er baseret på 100% vedvarende energi. El-leverandøren køber grønne certifikater, der er garanterer, at der produceres nok strøm fra vedvarende energikilder, som dækker det årlige elforbrug. El-leverandøren skal lave klimatiltag, der yderligere reducerer udledningen af drivhusgasser svarende til det aftalte elforbrug. 

For begge mærkninger vil den fysiske strøm fortsat komme fra både vedvarende og traditionelle energikilder, da det blandes sammen i elnettet, inden det når ud til forbrugerne.  

Læs mere om Forbrugerombudsmandens beskrivelse af mærkningsordningen for grønne elprodukter. 

Klimavenlig strøm – et ansvarligt valg 


Klimavenlig energi er ikke længere en grøn vision med lange udsigter, men en hjørnesten i vores klimavenlige tiltag mod en bæredygtig fremtid. Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.  

Klimaforandringerne er en af 21. århundredes allerstørste udfordringer. For at holde den globale opvarmning under 1,5 grader, kræver det grønne løsninger.  

Læs om Ørsteds arbejde med bæredygtighed 


Det danske vindeventyr 

Havvindindustrien blev født i Danmark i 1991 med Vindebyparken nord for Lolland og i dag er det en global industri, hvor Danmark stadig er blandt verdens førende lande.   

Danmark har med sine store havarealer og gode vindforhold ideelle betingelser for at udnytte havvind til at producere store mængder grøn strøm. 

Læs om fremtiden for havvind i Danmark 

Ring til os på 99 55 35 35 eller bestil en opringning

Hvis I har spørgsmål, eller I vil vide mere, så udfyld formularen, og vi kontakter jer inden for 2 timer på hverdage, hvis I skriver til os inden kl. 14