Spotpris
– betal markedsprisen time for time 

Mand holder øje med energimarkedet

Spotpris – Følg prisen time for time


Spotpris er elaftalen til jer, som ønsker at følge elprisen time for time. For eksempel, hvis I kan fordele jeres elforbrug til tidspunkter, hvor elprisen er lavest.  


Spotpris er en ideel løsning for jer, som har det største elforbrug på tidspunkter, hvor prisen på el er lavest. Det kan f.eks. være om natten eller i weekenderne, eller hvis jeres forbrug er jævnt fordelt hen over døgnet. 

For at få en Spotpris elaftale kræver det, at I har et årligt elforbrug på over 100.000 kWh. Hvis I har et elforbrug under 100.000 kWh årligt, skal I vælge Tank El

Det skal I være opmærksomme på, når I vælger Spotpris


  • Om I har råderum i budgettet til de svingende priser i leveringsperioden.

  • Prisen på el svinger time for time, I vil derfor opleve både stigende og faldende priser. Med Spotpris betaler I markedsprisen pr. time.

  • Prisen på el kan være billigere om natten eller andre perioder med mindre forbrug. Der kan derfor være penge at spare, hvis størstedelen af elforbruget kan tilrettelægges til nattetimerne eller andre perioder med lavere priser. 

Nemt at blive kunde hos Ørsted


Elmarkedet er i konstant bevægelse og meget uforudsigeligt. Hos Ørsted følger vi prisudviklingen og markedet tæt – og vores rådgivere er altid klar til at svare på jeres spørgsmål eller rådgive jer om, hvilken elaftale der passer bedst til jeres behov.  


Uanset hvilken løsning I vælger så hjælper vi jer med skiftet fra jeres nuværende elselskab.  

Rådgivning om elaftale

Har I brug for vejledning i forhold til jeres virksomheds behov, eller ønsker I at få et tilbud på en elaftale.


Ring på 99 55 35 35

Spotpris eller fast pris på el?


Når I vælger en Spotpris-aftale, får I en variabel spotpris, som fastsættes på elbørsen -  Nord Pool. I betaler derfor markedsprisen i den pågældende time for jeres el hver måned. Da prisen svinger, skal I være risikovillige.  

Hvis I derimod ikke ønsker at bekymre jer om svingende priser op og ned, kan I vælge Fastpris Kombi. Her kan I fastlåse op til 80% af jeres månedlige forbrug og dermed budgetsikre en stor del af jeres udgifter til el.

I modtager jeres el fra Ørsted fra den dato aftalen starter. 

Kontakt os og hør, om hvilke muligheder I har og hvilken aftale der passer til jeres risiko og behov.  

Få dækket jeres elforbrug med Grøn El

Med Grøn El får I grønne certifikater fra europæisk vindmølleproduktion. Uanset hvilken elaftale I vælger, har I mulighed for at få Grøn El.

Bliv opdateret på energimarkedet


Elmarkedet er et volatilt marked, hvilket betyder at priserne kan stige og falde time for time, dag for dag. På energimarkedet generelt ses der meget svingende priser, som er forårsaget af flere forskellige faktorer.  

El bliver importeret og eksporteret ligesom mange andre varer. Elpriserne handles på elbørsen Nord Pool, hvor elprisen fastsættes hver time på baggrund af udbud og efterspørgsel samt andre eksterne faktorer.  

Modtag vores Markedsindsigt

Ring til os på 99 55 35 35 eller bestil en opringning

Vi svarer jer inden for 2 timer på hverdage, hvis I skriver til os inden kl. 14