Vær med til at gøre en indsats for klimaet sammen med verdens mest bæredygtige energiselskab


I Ørsted er vi stolte over, at vi er blevet kåret til verdens mest bæredygtige energiselskab i Corporate Knights’ Global 100-indeks siden 2019. 
18.01.2022

Der er ingen undskyldninger for at udskyde klimaindsatsen. Vi har allerede de teknologier, der kræves for at gennemføre en global, omkostningseffektiv grøn omstilling. Verdens klimaledere – regeringer og virksomheder – skal handle nu for at reducere CO2-udledningen.  

I Ørsted sigter vi mod en nettoudledning på nul på tværs af hele vores værdikæde inden 2040. Vi ønsker også at give andre mulighed for at lave store ændringer, så vi sammen kan skabe en lys fremtid.  

Her er nogle råd fra verdens mest bæredygtige energiselskab om, hvordan I kan booste jeres klimaindsats i 2022.


Gå til handlingsplan 


Fra vores omstilling til jeres

Ifølge klimaforskerne skal vi som et minimum halvere den globale CO2-udledning inden 2030 for at undgå en klimakatastrofe, men udledningen stiger fortsat støt år efter år.  

Eftersom energiproduktionen tegner sig for 73 % af den samlede globale CO2-udledning, er det vigtigste redskab til at bekæmpe klimaforandringerne at udskifte fossile brændstoffer med grøn energi.

På mindre end ti år har vi omstillet vores forretning fra at være et af de mest CO2-intensive energiselskaber i Europa til at blive kåret til verdens mest bæredygtige energiselskab. Nu vil vi gerne hjælpe jer, verdens regeringer og virksomheder, med jeres handlingsplaner.

Vores vision: at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. 

Gå forrest i kampen for klimaet


En reel klimaindsats kræver en øjeblikkelig reduktion af CO2-udledningen fra regeringer og virksomheder.

Se vores video med CEO Mads Nipper, og læs vores liste over konkrete indsatser, der skal gennemføres med det samme. 

 

Sammen kan vi bekæmpe klimaforandringerne


I Ørsted stræber vi hver dag efter at tage det næste skridt og gøre det endnu bedre for vores planet.  

Vi er godt på vej til at nå vores mål om at være CO2-neutrale i vores energiproduktion og drift i 2025, og vores næste mål er at gøre vores forsyningskæde CO2-neutral.  

Vi er det første energiselskab i verden med et videnskabeligt baseret mål om en nettoudledning på nul, der omfatter hele vores værdikæde.  

Og vi har forpligtet os til at have en nettopositiv biodiversitetspåvirkning fra alle nye grønne energiprojekter, vi idriftsætter fra senest 2030.  

Som verdensførende inden for havvind udvikler vi banebrydende nye løsninger inden for vedvarende energi rundt omkring i verden, og vi er stolte over, at vi er blevet kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab siden 2019. 

Klimaindsatsen står altid øverst på vores dagsorden. Hvis den også står øverst på din, kan vi skabe en helt ny verden sammen.  

Ofte stillede spørgsmål
 • Hvad gør Ørsted til verdens mest bæredygtige energiselskab?  

  Ørsted er blevet kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i Global 100-indekset i 2019, 2020, 2021 og 2022. 

  I år blev vi kåret til verdens syvende mest bæredygtige selskab. I 2020 blev kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed

  Ifølge Corporate Knights skyldes vores stærke placering på ranglisten i 2022 følgende*: 

  • den store andel af vores omsætning (69 %), der kommer fra vedvarende energi 
  • vores fortsat høj klimaindsats, hvor vi reducerede CO2-intensiteten (g CO2e/kWh) fra vores scope 1 og 2-udledning med 11 % 
  • vores investeringer, der udelukkende sker i grøn energi: Ørsted har et investeringsprogram inden for vedvarende energi på DKK 350 mia. for perioden 2020-2027 
  • gode resultater i forbindelse med skatteindbetalinger, kobling af bæredygtighedsresultater med vederlag til ledelsen, betalt sygeorlov til medarbejdere og generel forbedring af sikkerhedsindsatsen. 

  *Corporate Knights baserer dette på vores datasæt fra 2020 

 • Hvem er Corporate Knights? 

  Corporate Knights Inc. er en forlags- og analysevirksomhed baseret i Toronto, Canada, som omfatter et magasin om bæredygtige virksomheder, der udarbejdes hvert kvartal, og en analyseafdeling, som udarbejder ranglister og klassificeringer af finansielle produkter baseret på virksomhedernes indsats inden for bæredygtighed. Siden 2005 har Corporate Knights udarbejdet det årlige Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder. Det er et anerkendt og højt respekteret indeks over virksomheders indsats inden for bæredygtighed. Global 100-indekset offentliggøres hvert år i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum i Davos, Schweiz. 

  Som verdens største og mest udbredte magasin inden for bæredygtighed og ansvarlig forretning er Corporate Knights også et fremtrædende mediebrand inden for ’grøn kapitalisme’. Visionen er at levere oplysninger, der gør markederne i stand til at skabe en bedre verden. 

 • Hvordan udarbejder Corporate Knights Global 100-indekset?

  Corporate Knights udarbejder et indeks over de 100 mest bæredygtige selskaber i verden. Selskaberne repræsenterer den øverste 1 % i verden baseret på deres indsats inden for bæredygtighed. Indekset går på tværs af sektorer som industri, finans, IT, forbrugsvarer og sundhed. 

  I forbindelse med Global 100-indekset for 2022 har Corporate Knights nøje vurderet mere end 6.900 virksomheder med en omsætning på mere end USD 1 mia. (svarende til 6,5 mia. kroner) ud fra parametre som CO2- og vandproduktivitet, udvikling i CO2-udledning, betaling af skat og kønsdiversitet i bestyrelsen. 

  I deres analyse sammenlignede de økonomiske resultater og levetiden for de virksomheder, der blev optaget i Global 100-indekset, hvilket er lige over 1 % af det samlede antal vurderede virksomheder, med virksomhederne i MSCI All Country World-indekset. 

  Ifølge Corporate Knights understøtter Global 100-indekset ”det overvældende bevis, der er for, at en bæredygtig forretning giver et lige så godt eller bedre afkast for investorer og sikrer, at virksomhederne holder længere.” De tilføjer, at Global 100-virksomheder konsekvent klarer sig bedre end MSCI ACWI-virksomheder, når det kommer til parametre som lønforhold mellem den administrerende direktør og den gennemsnitlige medarbejder, kønsdiversitet i bestyrelsen og betaling af skat samt forskellige andre parametre, der udgør en faktor i placeringen på ranglisten. 

 • Hvorfor er bæredygtighed vigtigt for virksomhederne?  

  Aktivister, ambitiøse politikere og modige erhvervsledere kræver i stigende grad, at virksomhederne gør en indsats inden for bæredygtighed og for klimaet. I fremtiden vil disse krav blive ved med at styre forbrugernes holdninger og loyalitet.

  Som følge af den eksistentielle trussel, som den globale klimanødsituation udgør, er virksomheder i hele verden gået i gang med at undersøge, hvordan de kan blive mere bæredygtige. De overvejer, hvordan de langsigtet påvirker det lokale miljø, samfundet og økonomien, og spørger sig selv, om deres forretning yder et målbart, positivt bidrag.

  Bæredygtighed er både en moralsk forpligtelse og god forretningspraksis. Samtidig er det med til at øge virksomhedernes konkurrenceevne og vil være afgørende for virksomhedernes overlevelse. Virksomheder, der i deres strategi har fokus på at nedbringe deres CO2-udledning, vil sandsynligvis være mere profitable og bæredygtige over tid. Derudover vil de ofte være mere attraktive for investorer, der i stigende grad ønsker at kende klimapåvirkningen for det selskab, som de investerer i.

  Selv om der kan være udgifter forbundet med at ændre sin forretningsmodel, så den er i tråd med klimaforskernes anbefalinger, er omkostningen ved ikke at ændre kurs væsentligt højere. Verden er nødt til at gøre noget ved klimaet nu, og her kommer virksomhederne til at spille en afgørende rolle.

  ”Vi tror fuldt og fast på, at bæredygtighed og finansiel værdiskabelse ikke udelukker hinanden på lang sigt” – Mads Nipper, administrerende direktør

  Her kan du se Ørsteds kåringer inden for bæredygtighed og vores bæredygtighedsrapporter.