Lad os sammen gøre en indsats for klimaet
Ifølge klimaforskere skal vi halvere den globale CO2-udledning inden 2030 for at undgå den forestående klimakatastrofe. Alligevel stiger udledningen fortsat støt år efter år.
Energiproduktion udgør mere end 70% af den samlede globale CO2-udledning. Det betyder, at det vigtigste redskab til at bekæmpe klimaforandringerne er at erstatte fossile brændsler med vedvarende energi.
I Danmark er vi allerede kommet langt i denne omstilling, og i 2021 udgjorde den danske produktionen af el baseret på vedvarende energi knap 72% af den indenlandske elforsyning. Vindkraft alene bidrog med knap 44%. Vi er altså på rette vej, men grøn strøm er ikke nok. Vi står også overfor at skulle omstille blandt andet industri og tung transport som lastbiler, skibe og fly.
I Ørsted arbejder vi målrettet for den grønne omstilling, men vi mener også, at omstillingen skal ske på den rigtige måde, så vi maksimerer fordelene ved den grønne omstilling for både naturen, samfundet og økonomien.
Derfor er det afgørende, at virksomheder og regeringer arbejder sammen.
Vi har brug for:
- Mere vedvarende energi. Vi skal øge andelen af vedvarende energi gennem en hurtigere udbygning af grønne energiløsninger som vind- og solenergi samt power-to-x-teknologier. Som globalt førende inden for havvind installerer Ørsted banebrydende vedvarende energiløsninger over hele verden. For vores kunder og leverandører betyder det, at de skal øge efterspørgslen ved at købe grøn strøm.
- Videnskabeligt baserede mål for reduktion af CO2-udledning Når virksomhederne arbejder på at opnå en CO2-reduktion, er det essentielt, at der sættes mål, som er troværdige, omfattende og videnskabeligt baserede. Vi er stolte af at være det første energiselskab i verden med et videnskabeligt baseret mål om en netto-nuludledning, der omfatter hele vores værdikæde. Vi er godt på vej mod at nå en CO2-neutral energiproduktion. Vores næste mål er at reducere CO2-udledningen i hele vores forsyningskæde.
- Omsorg for naturen er kernen i vores forretningsstrategi. Tab af biodiversitet og klimaforandringer er sammenhængende kriser – vi kan ikke løse den ene uden også at håndtere den anden. Når vi opfører grøn energiproduktion, skal vi gøre det på den rigtige måde, så vi samtidig genopretter og forbedrer naturen. Derfor har vi sat et mål om, at alle de nye grønne udviklingsprojekter, vi idriftsætter, senest i 2030 skal have en netto-positiv påvirkning på biodiversiteten.
- Værdi, der rækker ud over værdikæden.Den grønne omstilling skal være ambitiøs og ikke blot handle om at opføre vedvarende energi billigst muligt. Den skal også handle om at skabe ægte, bæredygtig værdi for naturen, samfundet og økonomien