Landvind

En ubegrænset og vedvarende ressource

Vi har i øjeblikket landvindmølleparker med en samlet kapacitet på 1,3 GW i USA. – og det er kun begyndelsen


I vores bestræbelser på at nå vores mål om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, har vi udvidet vores aktiviteter til at omfatte landvind. Vi har indgået partnerskaber med førende erhvervs-, industri- og teknologivirksomheder, og vi leverer omkostningseffektiv og miljøvenlig energi, der kan imødekomme den stigende efterspørgsel efter grøn, vedvarende energi.

I USA har vi i øjeblikket landvindmølleparker med en samlet kapacitet på 1,3 GW, og vi er ved at opføre yderligere 670 MW i Texas, Nebraska og South Dakota. Vi har en målsætning om at have installeret 2,5 GW landvind, solenergi og energilagringskapacitet i hele USA inden 2022 – og det er kun begyndelsen.

Vindmølleparken Lockett i Wilbarger County i Texas giver den lokale økonomi et kæmpe løft. I løbet af projektets levetid vil vi bidrage med op mod USD 70 millioner i ejendomsskatter, som alle går til lokale skoler og forbedringer af infrastrukturen.

Vindmølleparker i drift
 • Amazon Vindmøllepark
  Vindmølleparken Amazon ligger i Scurry County i Texas og leverer stabil, grøn strøm til de texanske husstande i spidsbelastningsperioder.

  Projektet består af 110 vindmøller. Hver vindmølle er mere end 90 meter høj og har en rotordiameter, der er mere end dobbelt så stor som vingefanget på en Boeing 787. Det er Amazons største vindmøllepark, og den producerer så meget grøn energi, at den kan dække 90.000 amerikanske husstandes elforbrug.
  Fakta  
  Sted Scurry County, Taxas
  Antal vindmøller 110
  Samlet kapacitet 253 MW
  Kapacitet pr. vindmølle GE 2,3 MW
  Idriftsættelse Vindmølleparken kom i kommerciel drift i 2017.

 • Lockett Vindmøllepark
  Vindmølleparken Lockett ligger i et område nær Vernon i Wilbarger County i Texas, lidt over 300 km nordvest for Dallas. Vindmølleparken producerer nok grøn og stabil energi til at dække 75.000 amerikanske husstandes elforbrug og bidrager samtidig til lokalsamfundet i Wilbarger.

  Projektet har doneret over USD 25.000 til lokale projekter, der gavner børn og unge, donation af fødevarer og andre almennyttige tiltag. I kraft af leje til jordejerne og ejendomsskatter kommer Lockett over hele projektets levetid til at bidrage til lokalsamfundet med mere end USD 70 millioner.

  Med dette projekt nåede Ørsted en markant milepæl, idet dens portefølje inden for landvind nåede over 1 GW installeret kapacitet i USA.
  Fakta  
  Sted  Wilbarger County, Texas
  Antal vindmøller  75
  Samlet kapacitet  184 MW
  Kapacitet pr. vindmølle  GE 2,45 MW
  Idriftsættelse  Vindmølleparken kom i kommerciel drift i juli 2019.

 • Tahoka Vindmøllepark
  Vindmølleparken Tahoka ligger i Lynn County i Texas. Vindmølleparken er med til at imødekomme det stigende energibehov i Texas ved at producere nok grøn energi til at dække næsten 119.000 amerikanske hjems elforbrug.

  Projektet giver den lokale økonomi en vitaminindsprøjtning på USD 59 millioner i ejendomsskat. Projektet finansieres blandt andet af en langsigtet skatterabat (såkaldt 'tax equity financing') og en elkøbsaftale.
  Fakta  
  Sted Lynn County, Texas
  Antal vindmøller 120
  Samlet kapacitet 300 MW
  Kapacitet pr. vindmølle GE 2,5 MW
  Idriftsættelse Vindmølleparken kom i kommerciel drift i december 2018.

 • Willow Springs Vindmøllepark
  Vindmølleparken Willow Springs ligger i Haskell County i Texas og yder et væsentligt bidrag til den lokale økonomi.

  Projektet producerer nok grøn energi til at dække ca. 92.000 amerikanske husstandes elforbrug og bidrager samtidig til regionen med ca. USD 44 millioner i ejendomsskatter. Projektet finansieres blandt andet af en langsigtet skatterabat (såkaldt 'tax equity financing') og en elkøbsaftale.
  Fakta  
  Sted Haskell County, Texas
  Antal vindmøller 100
  Samlet kapacitet 250 MW
  Kapacitet pr. vindmølle GE 2,5 MW
  Idriftsættelse Vindmølleparken kom i kommerciel drift i november 2017.

Under opførelse
 • Plum Creek Vindmøllepark
  Vindmølleparken Plum Creek ligger i Wayne County i Nebraska og kommer til at bidrage til lokalsamfundet med vækst og økonomisk støtte.

  Opførelsen af Plum Creek skaber i omegnen af 250 midlertidige arbejdspladser. Når Plum Creek bliver idriftsat i 2020 skabes op mod ti permanente arbejdspladser, og vindmølleparken kommer til at bidrage til lokalsamfundet med USD 3 millioner om året. Skolerne i distrikterne Norfolk og Windside er blandt dem, der vil modtage det største bidrag, som kommer i form af ejendomsskatteindtægter.

  Ørsted har indgået langsigtede, grønne elkøbsaftaler (CPPA’er) med J.M. Smucker Company, Vail Resorts og Avery Dennison Corporation. 
  Fakta  
  Sted Wayne County, Nebraska
  Antal vindmøller 82
  Samlet kapacitet 230 MW
  Kapacitet pr. vindmølle GE 2,MW
  Idriftsættelse Plum Creek bliver idriftsat i slutningen 2020.

 • Sage Draw Vindmøllepark
  Vindmølleparken Sage Draw ligger i Garza og Lynn County i Texas og kommer med sine 120 vindmøller til at levere grøn og stabil strøm til elforsyningen i Vesttexas. 

  Ørsted har indgået en 12-årig elkøbsaftale (en såkaldt CPPA) med ExxonMobil om at levere vindenergi fra Sage Draw Vindmøllepark.
  Fakta  
  Sted Garza and Lynn County, Texas
  Antal vindmøller 120
  Samlet kapacitet 338 MW
  Kapacitet pr. vindmølle GE 2,82 MW
  Idriftsættelse Vindmølleparken kom i kommerciel drift i april 2020.

 • Willow Creek Vindmøllepark
  Vindmølleparken Creek Wind ligger i Butte County i South Dakota. Ørsted købte i 2019 dette projekt, der stod klar til at blive bygget, og med det udvider Ørsted sine aktiviteter til elhandelsmarkedet Southwest Power Pool.

  Projektet forventes at skabe omtrent 175 arbejdspladser inden for den lokale byggebranche samt op til ni permanente arbejdspladser i forbindelse med drift og vedligehold af vindmølleparken. Efter idriftsættelse kommer projektet til at producere energi nok til at dække 40.000 amerikanske husstandes elforbrug.
   
  Fakta  
  Sted Butte County, South Dakota
  Antal vindmøller 38
  Samlet kapacitet 103 MW
  Kapacitet pr. vindmølle 2,3 MW og 2,8 MW
  Idriftsættelse Vindmølleparken bliver idriftsat i midten af 2021.

Vi styrker elnetværket graafik

Solenergi og energilagring

Vi omstiller verdens energiforsyning

Sikkerhed, sundhed og miljø

Vi indsamler altid data fra vores vindmølleparker og solcelleanlæg for løbende at kunne forbedre vores miljøstandarder og sikre vores medarbejderes sikkerhed og sundhed.