Novo Nordisk

10 års partnerskab
med stærke resultater

For ti år siden indgik Novo Nordisk og DONG Energy et modigt klimapartnerskab – det første mellem en stor virksomhed og et energiselskab. Partnerskabets omdrejningspunkt er energibesparelser og investeringer i vedvarende energi.

Ved aftalens indgåelse i foråret 2007 forpligtede Novo Nordisk sig til at købe strøm fra Horns Rev 2, og det var medvirkende til, at DONG Energy traf den endelige investeringsbeslutning i havmølleparken.

Henrik Wulff, Executive Vice President, Novo Nordisk

Inspiration til global klimamålsætning:

"Klimapartnerskabet med DONG Energy har givet os inspiration til ambitionen om kun at anvende elektricitet fra vedvarende energikilder på alle vores globale produktionsanlæg i 2020 samtidig med, at vi fortsætter vores fokus på energibesparelser. Sammen med DONG Energy har vi desuden taget fat på at bistå udvalgte leverandører med at reducere deres energiforbrug"

Fælles innovation skaber nye løsninger 

Det tætte og langvarige samarbejde har kastet meget andet af sig end energibesparelser. Blandt de innovative energiløsninger er en ny aftale, som betyder, at der fra foråret 2018 kommer endnu et markant bidrag til den danske produktion af grøn energi fra biogas. Et nyt biogasanlæg i Kalundborg skal omdanne restprodukter fra Novozymes' og Novo Nordisks fabrikker i Kalundborg til bionaturgas.

Resultatet af 10 års

tæt samarbejde

  • På ti år har Novo Nordisk og Ørsted i fællesskab reduceret energiforbruget på medicinalvirksomhedens danske fabrikker
    med mere end 20 procent.
  • I 2016 rundede den årlige energibesparelse 100 millioner kilowatt-timer.
  • Novo Nordisk har over de sidste ti år skåret 270 millioner kroner af virksomhedens energiregning.
  • Indsatsen med energieffektivisering har sparet klimaet for en udledning på 200.000 ton CO2. Det svarer til den årlige CO2-udledning hos cirka 220.000 danske husstande.

Bliv godt rustet til de stigende klimakrav

Ring til os
på 99 55 35 00

Vi har åbent
man-tors 9-16 og fre 9-15

Kontaktoplysninger