Ørsted udvider samarbejdet med Glennmont Partners from Nuveen og sælger 50 % af Gode Wind 3 Havmølleparken i Tyskland

Ørsted har underskrevet en aftale om at frasælge 50 % af havvindmølleparken Gode Wind 3 i Tyskland til fonde, som Glennmont Partners from Nuveen (’Glennmont’) forvalter.

Glennmont er en af Europas største fondsforvaltere, der udelukkende fokuserer på investeringer i infrastruktur inden for grøn energi. Selskabet er ejet af den globale kapitalforvalter Nuveen, der er en del af TIAA-koncernen, og som forvalter aktiver for mere end USD 1,1 billioner, og som ydermere er blandt verdens 20 førende investeringsforvaltere inden for infrastruktur.

Ørsted blev i 2017 og 2018 tildelt Gode Wind 3 med en kapacitet på 253 MW som to separate projekter med en vægtet gennemsnitlig indfødningstarif på 81 euro pr. MWh. Gode Wind 3 er i øjeblikket under opførelse sammen med havvindmølleparken Borkum Riffgrund 3, hvor Ørsted og Glennmont allerede ejer 50 % hver. Glennmont er desuden medejer af Ørsteds havvindmøllepark Gode Wind 1.

Gode Wind 3-transaktionen beløber sig til 473 millioner euro (ca. 3,5 milliarder kroner) hvilket omfatter prisen for at købe ejerandelen på 50 % af havvindmølleparken og en forpligtelse til at finansiere 50 % af omkostningerne ved opførelsen af Gode Wind 3. Gode Wind 3 forventes at blive sat i kommerciel drift i 2024.

Peter Obling, chef for Ørsteds aktiviteter i Centraleuropa, siger: ”Der er fortsat en stor interesse i havvindmølleparker fra investorernes side, og vi er meget glade for igen at byde Glennmont velkommen som medejer af en af vores tyske havvindmølleparker. Som Tysklands førende udvikler af havvind ønsker Ørsted at være en central del af den tyske ’Energiewende’, og vi vil fortsat understøtte den grønne omstilling på dette strategiske marked.”

Francesco Cacciabue, koncernøkonomichef og partner i Glennmont Partners from Nuveen, siger: "Denne tredje investering i tysk havvind sammen med Ørsted er en fortsættelse og styrkelse af vores succesrige samarbejde. Ørsted er en anerkendt leder inden for havvind, og købet understreger Glennmonts strategi om at investere i projekter af høj kvalitet og udvikle langsigtede strategiske partnerskaber med førende virksomheder i branchen."

Handlen forventes afsluttet i de kommende måneder med forbehold for myndighedsgodkendelser.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Global Media Relations
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
ir@orsted.com

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.700 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2022 en omsætning på 132,3 mia. kr. (17,8 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger