Ørsted vil udvikle havvindprojekter i Sydkorea

Ørsted har planer om at udvikle havvindprojekter med en potentiel kapacitet på op til 1,6 GW ud for kysten af den sydkoreanske havneby Incheon. Planerne blev annonceret i dag ved et arrangement med deltagelse af medlemmer fra den sydkoreanske nationalforsamling, Sydkoreas energistyrelse og ledende medarbejdere fra virksomheder med erfaring med havvind i Sydkoreas forsyningskæde.
Illustrativt foto fra en eksisterende Ørsted-havvindmøllepark i UK.

Tidligere på året nåede Ørsted en vigtig milepæl, da selskabet udsatte flydende LiDAR-udstyr fire steder langs Incheons kyst og begyndte at samle alle relevante data for at sikre sig området, hvor der potentielt kan opføres en havvindmølleprojekter med en kapacitet på 1,6 GW.

Ørsteds projekter i Incheon vil kunne forsyne op til 1,4 millioner sydkoreanske husstande med grøn energi og reducere CO2-udledningen med næsten 4 millioner tons om året. Dette vil bidrage væsentligt til Sydkoreas 'Green New Deal' og præsident Moons nyligt offentliggjorte mål om at opnå en nettoudledning på nul inden 2050. Derudover vil disse sådanne flagskibsprojekter kunne tiltrække investeringer på mange billioner koreanske won samt skabe økonomisk aktivitet og gode jobs.

Mange førende sydkoreanske virksomheder har arbejdet med Ørsted på havvindprojekter i Europa og Asien, bl.a. POSCO Steel, CS Wind, LS Cable, Hyosung, Samkang M&T, Hyundai ESI og EEW Korea. Senest har Samkang M&T og Hyundai ESI færdiggjort produktionen af de første jacket-fundamenter til Ørsteds Greater Changhua 1 & 2a Havvindmøllepark i Taiwan, hvilket vidner om partnerskaber, der fungerer effektivt på tværs af grænser.

Ørsted ønsker at engagere sig i Sydkoreas grønne omstilling og har planer om at samarbejde med koreanske leverandører med henblik på at udvikle en sund og konkurrencedygtig indenlandsk forsyningskæde, der kan fastholde og udbygge sin eksport.

 

Ørsted valgte på et tidligt tidspunkt at inddrage lokalsamfund og lokale fiskere for at sikre, at de blev hørt, og at deres input blev medtaget i løbet af projektudviklingsfasen.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore, siger: "Mulighederne for at bidrage til Sydkoreas omstilling til vedvarende energi er en stor inspiration for Ørsted. Med en stærk industri, stort potentiale i forsyningskæden og mange havområder med lovende vindforhold har Sydkorea et fantastisk udgangspunkt for at blive et førende marked for havvind."

Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, siger:

"Ørsteds projekter i Incheon vil understøtte en blomstrende havvindindustri i Sydkorea og bidrage til, at regeringen kan realisere sit mål om en havvindkapacitet på 12 GW inden 2030. Med udgangspunkt i vores erfaring og enestående resultater inden for udvikling af havvind globalt og i Asien og Stillehavsområdet ønsker vi at indgå i langsigtede partnerskaber med den sydkoreanske regering og lokale interessenter."

Ørsteds havvindprojekter kommer til at ligge mere end 70 km fra byen Incheon, og det foreslåede projektområde ligger på forholdsvis lave vanddybder, som muliggør en omkostningseffektiv opførelse af havvindmølleparkerne. Forudsat at de nødvendige tilladelser opnås, at der indgås en elkøbsaftale med et koreansk forsyningsselskab, og at der foretages endelig investeringsbeslutning, vil projekterne kunne idriftsættes fra 2026 og derefter.

Om Ørsted

Ørsteds vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted topper i 2020 Corporate Knights' Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.120 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2019 en omsætning på 67,8 mia. kr. (9,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.


Kontaktinformation
Ørsteds presseafdeling
Tom Christiansen
tomlc@orsted.dk
Tlf. 99 55 60 17