Tredje år i træk: Ørsted er verdens mest bæredygtige energiselskab

Corporate Knights rangerer Ørsted som det mest bæredygtige energiselskab og den næstmest bæredygtige virksomhed på tværs af sektorer i Global 100-indekset. Det grønne energiselskab deler læringer fra egen transformation.
 

Corporate Knights' årlige global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder placerer Ørsted som verdens mest bæredygtige energiselskab. Med den tredje topplacering i træk skiller Ørsted sig ud som global frontløber blandt grønne og bæredygtige virksomheder.

Nyudnævnte administrerende direktør og koncernchef for Ørsted, Mads Nipper, glæder sig over selskabets høje placering i det prestigefyldte Global 100-indeks:

"Vi er meget glade for vores fortsatte høje placering i Global 100, som både afspejler vores målrettede indsats med at drive en bæredygtig og rentabel forretning og vores ambition om at være katalysator for den globale omstilling til grøn energi."

Han fortsætter: "Verden skal halvere udledningen af drivhusgasser inden 2030, og da næsten 75 % af den globale CO2-udledning kommer fra brugen af energi, er en hurtig global omstilling til grøn energi afgørende. Det kræver, at både virksomheder og politikere tør læne sig frem og træffe modige beslutninger på den korte bane, som fremskynder udbygningen af grøn energi."

Mads Nipper_Ørsted CEO (2).png

Administrerende direktør og koncernchef for Ørsted, Mads Nipper.

Ørsted er i dag en af verdens største udviklere af vedvarende energi. Virksomheden har på kort tid transformeret sin forretning fra fossile brændstoffer til grøn energi og vil være CO2-neutral i 2025. Mads Nipper mener, at Ørsteds position som frontløber forpligter selskabet til at dele viden og indsigter fra sin egen transformationsrejse og være med til at anspore en grøn omstilling på tværs af alle sektorer i samfundet:

"Virksomheder er nødt til at udvikle bæredygtige forretningsmodeller - både for at bidrage til kampen mod klimaforandringerne, men faktisk også for at overleve. Ørsted-transformationen er ikke en standardløsning, og vores læringer er ikke nødvendigvis relevante for alle virksomheder, men jeg håber, at vi ved at dele vores erfaringer med at transformere og præstere på samme tid kan være med til at inspirere andre virksomheder til at sætte fart på den grønne omstilling."

Ørsted-ledere deler læringer
I en ny film om Ørsteds transformation til vedvarende energi deler den øverste ledelse og nøglemedarbejdere i Ørsted de beslutninger og tiltag, der er taget for fundamentalt at ændre virksomheden. De deler også tankegangene bag beslutningerne, og hvad de har lært undervejs om bæredygtig forretningstransformation.
 

Minidokumentaren byder på indsigter fra blandt andre tidligere administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, koncernøkonomidirektør, Marianne Wiinholt, og koncerndirektør for Ørsted Offshore, Martin Neubert.

Henrik_BTS1.png

Tidligere administrerende direktør og koncernchef, Henrik Poulsen, gør sig klar til at dele sine erfaringer i filmen om Ørsteds grønne transformation.

I Ørsteds kommende bæredygtighedsrapport for 2020 deler selskabet også sin strategiske tilgang til arbejdet med bæredygtighed. Målet er at støtte virksomheder, der søger inspiration til at gøre bæredygtighed til en central del af deres strategier og forretningsaktiviteter. Rapporten kan downloades på engelsk 3. februar på orsted.com/sustainability.

Formål og profit kan gå hånd i hånd
Ørsteds ambitiøse plan for CO2-reduktion af energiproduktion og drift er i overensstemmelse med videnskabens retningslinjer for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C. Planen vil gøre Ørsted til det første store energiselskab i verden, der omstiller fra fossile brændstoffer og bliver CO2-neutral. 

Samtidig leverer virksomheden brancheførende afkast til sine investorer og har mere end firedoblet sin markedsværdi siden børsnoteringen i 2016.

Toby Heaps, administrerende direktør for Corporate Knights, siger: "Ved at vise, hvordan en større virksomhed hurtigt og rentabelt kunne gå fra sort til grøn energi, har Ørsted fortjent sin plads som det mest inspirerende og bæredygtige energiselskab på kloden."

Ørsteds tidlige dedikation til vedvarende energi har været med til at forme energimarkedet globalt og skabe efterspørgsel efter grøn energi bygget i stor skala. Ved at nedbringe prisen på havvindmølleparker er strøm fra havvind i dag billigere end alternativer baseret på fossile brændstoffer i mange dele af verden. Det samme gælder for landvind og sol. Dette er et gennembrud for at kunne fremskynde den grønne omstilling og har ført til blomstrende grønne energimarkeder i USA, Asien og Europa.

Ørsted rangerer som verdens mest bæredygtige energiselskab i Global 100-indekset i 2019, 2020 og 2021. Da selskabet fik en samlet førsteplads i 2020-udgaven af det globale indeks, var det første gang, at et energiselskab indtog den samlede topplacering.

Læs mere om Ørsteds grønne omstilling her og om Ørsteds bæredygtighedsmål og rangering her. Filmen om Ørsteds transformation kan også ses på YouTube.

Fakta om Global 100 og Ørsteds placering

  • Den Toronto-baserede forlags- og researchvirksomhed Corporate Knights har analyseret offentligt tilgængelige data om finansielle og bæredygtighedsmæssige indikatorer for over 8.000 virksomheder med en omsætning på over USD 1 milliard. 
  • Ifølge Corporate Knights er Ørsteds placering på 2021-ranglisten i høj grad et resultat af selskabets høje andel af indtægter fra vedvarende energi. Samtidig steg CO2- og vandproduktiviteten, da virksomheden reducerede den absolutte CO2´-udledning med 47 % og nedbragte vandforbruget med 16 %.
  • Målt på 'clean CAPEX' overgik Ørsted resten af energisektoren, da selskabet udelukkende investerer i grøn energi. Virksomheden klarede sig også godt på indikatorer som skatteindbetalinger, bestyrelsesdiversitet og betalt sygefravær for medarbejdere.
  • Det årlige Global 100-indeks for verdens mest bæredygtige virksomheder er et anerkendt og bredt respekteret indeks over virksomhedernes bæredygtighedsresultater, og indekset offentliggøres hvert år i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum i Davos.
  • Ifølge Corporate Knights er der en tendens til, at Global 100-selskaber holder længere og leverer højere årlige nettoinvesteringsafkast end sammenlignelige selskaber i MSCI All Country World-indekset.

Billed- og videomateriale 
Billeder, trailer for filmen om Ørsteds transformation og stillbilleder fra filmen kan hentes her. Kreditering: Ørsted.


Kontaktinformation
Ørsted Media Relations
Anders Stougaard
99 55 67 39
astou@orsted.dk