Hvad skal den private sektor gøre?
Efterhånden som verdens regeringer bliver mere ambitiøse frem mod COP27, skal virksomhederne være lige så opsatte på at hæve barren for klimaindsatsen. På verdensplan har vi en fælles mission om at nå en nettoudledning på nul i 2050 – men virksomheder, der har råd til at fremskynde processen og tage det næste skridt, er forpligtet til at gøre det.
1.
Forpligte sig til en videnskabeligt afstemt klimaindsats
Der kan ikke skydes genvej: SBTi’s ’Net-Zero Standard’ viser, at de fleste virksomheder skal reducere deres CO2-udledning med mindst 90 %, før de bruger klimakompensation.
2.
Rapportere om sit klimaaftryk på en gennemsigtig måde
I forhold til reduktion af CO2-udledningen kræver reelle fremskridt reel gennemsigtighed. Virksomheder skal redegøre for og offentliggøre klimaaftrykket for hele deres værdikæde.
3.
Hjælpe med at sætte fart på energiomstillingen
Med de rette politiske rammer kan den private sektor skalere energiomstillingen gennem langsigtede elkøbsaftaler inden for vedvarende energi og forbedringer af energieffektiviteten.
4.
Investere i virksomheder, der arbejder med en målsætning om 1,5 °C
Penge taler , så investorer skal tage del i indsatsen ved at støtte virksomheder, der er med til at sikre målsætningen om 1,5 °C. De, der reagerer hurtigst og indfører de mest drastiske tiltag, vil også være de første til at høste fordelene.
5.
Blive klimaforkæmper
Virksomhederne bør bruge deres stemme til at sætte fokus på målsætningen om 1,5 °C og forsøge at give deres kunder, partnere og medarbejdere mulighed for at slå til lyd for og handle på vegne af klimaet.
6.
Kompensere for CO2-udledningen gennem certificerede projekter af høj kvalitet
CO2-kompensation, der anvendes til at kompensere for den resterende udledning, bør ske gennem projekter af høj kvalitet, som helt sikkert fjerner CO2 fra atmosfæren (fx naturbaserede løsninger).
7.
Håndtere klimaforandringer og tab af biodiversitet i fællesskab
Biodiversitets- og klimakrisen er gensidigt forstærkende, og derfor skal virksomheder inkludere strategier om en nettopositiv biodiversitetspåvirkning i deres klimaplaner.