Årets energibundt vinder

Vi hylder frivilligheden med Årets Energibundt


Ørsted vil gerne hylde det fantastiske arbejde tusinder af frivillige hver dag yder i landets idrætsforeninger. Derfor har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund stiftet prisen Årets Energibundt, der tildeles en frivillig, som med sit utrættelige arbejde gør en forskel for sin forening og fællesskabet.

Vinderen blev

Thomas Wollesen Rambusch fra løbeklubben BMI Løb & Motion blev ved DR’s SPORT 2021 den 21. januar 2022 kåret som vinderen af Årets Energibundt 2021. Han vandt prisen som en anerkendelse af hans store frivillige engagement i BMI Løb & Motion, hvor han er en konstant kilde til nye initiativer i løbeklubben, der næsten hver eneste weekend samler lokale løbere, som sammen tager til løbearrangementer i hele Danmark.

Med hæderen følger 75.000 kr., hvoraf 50.000 kr. går til klubben.

Thomas Wollesen Rambusch


Thomas Wollesen Rambusch, frivillig og energibundt i løbeklubben BMI Løb & Motion
Nomineret til Årets Energibundt 2021


Thomas Wollesen Rambusch er en konstant kilde til initiativer i løbeklubben og samler næsten hver weekend folk, som sammen tager til løb i nær og fjern.

Han er aktiv i klubbens motionsudvalg, hvor han bl.a. står for at sætte løb op, skaffe tilmeldinger, formidle resultater, organisere officials, arrangere sociale arrangementer og meget mere.

I foreningens indstilling til Årets Energibundt lyder det blandt andet:

”I fremtiden vil Den Store Danske Ordbog bruge Thomas Wollesen Rambusch som eksempel, når den skal forklare, hvad ”energibundt” betyder. Han er fadder til en uudtømmelig strøm af løbeevents i klubben og indsamler penge, så klubbens medlemmer kan deltage gratis – eller næsten gratis – i løbebegivenheder. Han har styr på alle detaljer og har et excel-ark til alt. Intet er for stort eller småt til Thomas. Fra udvikling af medaljer og løbsnumre, kager til børneløb, kørselsvejledning til vagtplaner og administration af tilmeldinger og meget mere. Få har en så stor motor, som Thomas har.”

”Thomas gav corona fingeren lige fra starten. Alle restriktioner blev naturligvis respekteret, men der kom samtidig ekstra turbo på udvikling af nye corona-venlige løb. I januar 2021 løb og walkede vi 16.500 kilometer tilsammen. Thomas sad klar ved computeren og Facebook det meste af døgnet og gav hver enkelt løber eller walker et klap på skulderen og et thumbs up, når de havde tilbagelagt dagens kilometer.”

Det er sjovere at være fælles

Netop fællesskabet og det sociale ved at snøre løbeskoene og tilbagelægge kilometer sammen med andre, er drivkraften bag de mange timer, som Thomas hver uge lægger i frivilligt arbejde.

”Jeg elsker at løbe, men det er kedeligt at gøre det alene. Det er altid sjovere at gøre det sammen med andre. For her opstår der venskaber og et fællesskab. Du kan på en løbetur tale om stort og småt, og når du kommer tilbage efter at have bevæget dig, er du altid i bedre humør. Løb er til gavn for alle, og hvis jeg kan bidrage til, at vi har en aktiv forening for børn, unge og voksne, så gør jeg det hjertens gerne – også selv om mine kone nok mener, at jeg bruger lidt for meget tid.

Dommerpanelet


Dommerpanelet udvælger de tre nominerede. 

Thomas Bach, Næstformand i Danmarks Idrætsforbund

Thomas Bach har gennem mange år arbejdet med den brede idræts interesser samt udviklingen af foreningslivet. Især de mange frivillige kræfter i dansk foreningsliv er et særligt fokus for Thomas. Ud over at være medlem af DIF’s bestyrelse er Thomas idrætschef i Københavns Kommune

Søren Vestergaard, Sportschef i Danmarks Radio

Sportschef i Danmarks Radio og dermed også chef for showet ved det store SPORT 2021. Søren og holdet bag showet sikrer, at der både er fokus på at hylde præstationerne på topplan fra året, der gik, men også breddeidrætten i Danmark.

Didrik A. Fjeldstad, Administrerende Direktør / CEO i Sport One Danmark

Chef for idrættens kommercielle selskab Sport One Danmark og de Olympiske Partnerskaber, der sammen arbejder for flere medaljer til Danmark. Didrik og teamet arbejder dagligt med at bygge bro mellem dansk idræt og erhvervslivet for at sprede det olympisk stjernestøv og skabe merværdi for et sundere og mere aktivt Danmark

Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement, Ørsted

Marianne Klockmann er stolt af Ørsteds samarbejde med DIF og Team Danmark. Et samarbejde, der på tværs af landets idrætsforeninger og sportsklubber hylder mennesker, som gør en forskel for andre. Energibundterne er med deres bidrag til både sammenhæng og sammenhold, helt afgørende for foreningslivet. Som Olympisk Partner støtter Ørsted såvel bredde- som eliteidrætten i Danmark.
Konkurrenceforløb og -betingelser
Kun indstillinger, der er indsendt via linket her på siden, kan komme i betragtning. Indstillingsperioden løber frem til den 21. november 2021..

Konkurrencebetingelser:
Man kan ikke indstille sig selv, og samme person kan kun indstilles til prisen én gang. For at komme i betragtning til prisen skal man være tilknyttet en idrætsforening under et af DIF’s 61 specialforbund. Ansatte i Ørsted kan ikke indstilles, og ansatte i Ørsted kan ikke indstille familie eller personer i deres egen husstand.