Indstilling til H.C. Ørsted Medaljen til gymnasielærere 2020

Nu er det tid til at indstille gymnasielærere til H.C. Ørsted Medaljen i bronze. Læs her, hvordan du indstiller en lærer, der formidler naturvidenskab på en levende, inspirerende og helt særlig måde.

Tidligere modtager af H.C. Ørsted bronzemedaljen, Martin Frøhling Jensen underviser i fysik.

Kender du en inspirerende lærer, har du nu alletiders mulighed for at være med til at hylde hende eller ham med H.C. Ørsted Medaljen i bronze. Med medaljen følger et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på gymnasiet.

Indstil en lærer

Elever, lærere og rektorer kan – gerne i fællesskab – indstille årets gymnasielærer til medaljen. Det gøres ved at udfylde indstillingsblanketten og sende den med mail til snu@naturvidenskab.net. I ansøgningen skal du beskrive, hvorfor du mener, at læreren bør vinde H.C. Ørsted bronzemedaljen.

Hent indstillingsblanketten

Her må du gerne komme med konkrete eksempler på, hvordan kandidaten lever op til nedenstående kriterier. Indstillingen skal være os i hænde senest 29. oktober 2020.

Kriterierne for at modtage H.C. Ørsted medaljen er, at underviseren:

  • er engageret, idérig og fagligt dygtig
  • leverer varieret og inspirerende undervisning
  • formår på ekstraordinær vis at løfte elevernes faglige niveau og
  • giver dem interesse for at studere naturvidenskabelige og tekniske fag

Lærerens undervisning må derudover gerne være:

  • synlig lokalt, regionalt eller nationalt og
  • egne sig som ‘best practice’ til almen udbredelse i undervisningen.

Indsend indstillingsblanketten


Om uddelingen

Selskabet for Naturlærens Udbredelse har nedsat et bedømmelsesudvalg, der skal behandle indstillingerne. Udvalget består af studielektor Per Dal Jensen, fhv. rektor Jannik Johansen, adjunkt Jeppe Willads Petersen, UNF, civilingeniør Ole Mørk Lauridsen, Cibicom og SNU, business strategy manager, PhD Søren Damgaard, SDAM Consulting og SNU, senior manager Jesper Skov Gretlund, Ørsted, samt fhv. rektor Hans Lindemann.

Vi uddeler H.C. Ørsted bronzemedaljen og hylder vinderen den 14. december 2020 på H.C. Ørsted Instituttet i forbindelse med et af foredragene i Selskabet for Naturlærens Udbredelse. Bronzemedaljen, rejselegat og legat til et projekt på skolen er betalt af energiselskabet Ørsted.

Læs mere om uddelingen og H.C. Ørsted medaljen i bronze hos Selskabet for Naturlærens Udbredelse.