Elev

Bliv elev i Ørsted

Starten på noget større


Som elev hos Ørsted kan du udvikle dig personligt og fagligt på jobbet. 


Du kommer til at arbejde i forskellige teams, hvor du får en bred forståelse af dit fagområde. Du opbygger også et stærkt fagligt netværk, der lægger et godt fundament for din videre karriere, uanset dine fremtidsplaner.

Programmet

Programmet er en struktureret toårig proces, hvor din vejleder hjælper dig med at planlægge dit individuelle program, så perioden bliver skræddersyet til det, du ønsker at beskæftige dig med. Du kan rotere mellem afdelinger eller arbejde fra samme lokation under hele praktikopholdet. Du kan vælge at fokusere på et af følgende fem fagområder:

 • Administration
 • Kommunikation
 • Datateknik
 • IT-support
 • Indkøb
Som elev i Ørsted er jeg omringet af mennesker med superspændende jobs. Det at jeg kan lære af dem gør, at jeg er mere bevidst om, hvilke karrieremuligheder jeg selv har på sigt.”
 
Victoria Kommunikationselev i Ørsted
To gange om året deltager du i et fælles seminar for alle Ørsteds elever. Seminaret har til formål at hjælpe dig med din videre faglige udvikling.

Planlægning og vejledning

Du får en vejleder og en ’buddy’ i starten af programmet. Din vejleder har ansvaret for at planlægge dit praktikforløb, rådgive dig og sikre en god læringsproces. Din buddy er en erfaren elev, der kender hverdagen i Ørsted og kan hjælpe med praktiske spørgsmål.

Hvorfor er det en fordel at være elev hos Ørsted?


Ørsted er en af de største leverandører af energi i Europa og verdens førende inden for havvind. Her får du uvurderlig erfaring i en stor, global organisation med mange forskellige opgaver. Du arbejder sammen med kolleger på alle niveauer i organisationen, på tværs af vores aktiviteter i Danmark og sandsynligvis i Europa, Asien og USA.

I din elevtid opbygger du et bredt og mangfoldigt fagligt netværk. Vi har ingeniører, der arbejder på vindmølleparker, biomasseanlæg og med andre former for grøn energi. Økonomer med ansvar for at styre selskabets økonomi og brandingekspeter, der sætter de rette ord på det, vi gør. IT-eksperter, der får os til at arbejde mere intelligent og effektivt, og mange, mange flere. Vi ser det som en del af dit praktikophold, at du bliver bevidst om alle dine muligheder og finder ud af, hvor du vil gøre en forskel.

Det kræver, at du er i stand til at samarbejde med forskellige typer mennesker, og at du ønsker at få en bred erfaring på tværs af teams og opgaver. Hvis du er det, giver Ørsted dig et elevophold lidt ud over det sædvanlige.

Bliv elev i Ørsted

Starten på noget større


Er du nysgerrig efter at høre mere om, hvordan det er at være elev i Ørsted? Her fortæller tre elever mere om deres oplevelse af programmet.

Hvad skal du opfylde for at kunne ansøge?

For at søge ind som elev hos Ørsted skal du have en af disse kvalifikationer:

 • Højere handelseksamen (HHX) giver direkte adgang.
 • Almen studentereksamen (STX), Teknisk studentereksamen (HTX) og Højere forberedelseseksamen (HF) kræver fem ugers EUS-kontoruddannelse.
 • Erhvervsuddannelse (HG2), Erhvervsuddannelse for voksne (HGV/EUV) eller EUX-kontoruddannelse giver direkte adgang.
 • Grundforløb 2 inden for data og kommunikation giver direkte adgang til at kunne søge stillingen som IT-supportelev.

 

Derudover forventer vi, at du:
 • er samvittighedsfuld og serviceminded
 • er god til at arbejde struktureret
 • ikke er bange for at kaste dig ud i store og små opgaver
 • trives med forandringer og hurtigt kan skifte mellem opgaver i løbet af en varieret hverdag.
Du skal ikke være bange for at tage ansvar som elev. Du har en vejleder på sidelinjen, der altid kan hjælpe dig med sparring til, hvordan du håndterer det ansvar bedst muligt.”
 
Christian IT-Supportelev i Ørsted
 
Ofte stillede spørgsmål
 • Hvornår kan jeg søge?
  Ørsteds elevrekruttering foregår fra december til januar/februar hvert år, med henblik på ansættelse pr. 1. september.
 • Hvor mange elevpladser må jeg søge?
  Du kan søge de elevpladser, som du er kvalificeret til, og som du finder relevante, men du skal selvfølgelig kun søge de elevpladser, du rent faktisk synes er interessante.
 • Hvordan ser rekrutteringsprocessen ud?

  Efter vi har modtaget din ansøgning, bliver alle kandidater screenet af vores vejledere.

  Hvis du bliver udvalgt, bliver du inviteret til samtale enten på kontoret i Gentofte, hvis du har søgt elevplads på Sjælland, eller på kontoret i Skærbæk ved Fredericia, hvis du har søgt elevplads i Jylland.

 • Hvornår får jeg at vide, om jeg har fået elevpladsen?
  Det er vigtigt for os at holde dig orienteret gennem hele rekrutteringsprocessen, og vi kontakter dig senest syv dage efter samtalen, så du ved, om du har fået elevpladsen eller ej.
 • Hvornår starter min elevplads hos Ørsted?
  Første arbejdsdag hos Ørsted er den 1. september.
 • Jeg har spørgsmål til elevprogrammet eller annoncen. Hvad gør jeg?
  Du kan sende dine spørgsmål til os på trainees@orsted.com.

vores kultur

Lær mere om, hvad det gør os unikke
hos Ørsted

Vi ønsker at bringe det bedste frem i vores ansatte ved at lade dem udvikle sig og bruge deres talent.