Partnerskab med Tivoli

Kunsten at gøre et godt indtryk uden at efterlade aftryk

Der skal bruges en god mængde strøm for at holde Danmarks største turistattraktion kørende. Derfor har Tivoli naturligvis fokus på at begrænse energiforbruget – både af hensyn til miljøet og bundlinjen. I 2008 satte Tivoli en målsætning om at opnå en energibesparelse på 10 % i 2012. Som led i Tivolis partnerskab med Ørsted er den målsætning indfriet og samtidig blev der sat en ny. Fra 2013 til 2016 skal energiforbruget reduceres med yderligere 10 %.

Samme oplevelse med mindre energi
I samarbejde er haven blevet gennemgået fra a-z. Arbejdet med at screene haven for energifrådsere resulterede blandt andet i, at Tivolis mange tusinde lys er udskiftet med LED-lyskilder. Samtidig er der indført tænd-sluk-løsninger af lysene lige som hele varme- og ventilationsforbruget i koncertsalen er ændret for at mindske forbruget. Samlet set er det på fire år lykkes Tivoli at spare ca. 1 million kWh og begrænse havens CO2-aftryk – uden at oplevelsen i den smukke have er mindre eventyrlig.

Et givtigt samarbejde

Tivoli og Ørsted indgik en klimapartnerskabsaftale tilbage i 2008. En aftale, som partnerne har forlænget i 2014. Samarbejdet fokuserer fortsat på at optimere Tivolis ressourceforbrug, og sikre, at Tivoli aftager vindmøllestrøm. Begge parter forventer desuden, at partnerskabet skal føre til nye spændende tiltag.

Om samarbejdet:

  • Tivoli har opnået en energibesparelse på ca. 1 million kWh på fire år bl.a. ved udskiftning af alle lyspunkter på piletræer og juletræer, ca. 30.000 pærer til LED kæder, samt ca. 80-85.000 lyspunkter til LED lyskilder.
  • Tivolis elforbrug dækkes med certificeret strøm fra Avedøre Havmøllepark
  • Medvirkende til at positionere Tivoli som en forlystelsespark med fokus på klima og miljø
  • Rådgivning og strategi omkring indkøb af el.

Har I spørgsmål, 

eller vil I høre mere?

Udfyld formularen til højre, så kontakter vi jer.