Partnerskabe med egetæpper

Brug energien på at få en bæredygtig bundlinje

Egetæpper er blandt verdens førende inden for miljøansvarlig produktion af tæpper. Egetæpper har med Energy Management fra Ørsted fået rådgivning om deres energiindkøb samt indgået et klimapartnerskab med det formål at sætte ekstra fokus på klimastrategi og energibesparelser. Ønsket var at gøre klimaindsatsen mere struktureret og få omsat strategi til konkrete aktiviteter.

Grønne tal på bundlinjen

Sammen har egetæpper og Ørsted nedskrevet en mission for, hvordan egetæpper ser ud på miljøområdet om fem og ti år. Der er lavet målsætninger og kommet fokus på klimaforbedringer nu og i fremtiden.
I samarbejde med Ørsteds energirådgiver er energiforbruget i gennem de sidste fem år nedbragt med godt 50 mio. kWh, hvilket svarer til ca. 20 % pr. år. I samme periode er CO2-udledningen reduceret med 24.000 tons.

Vores konstante arbejde med fokus på klimaforbedringer og bæredygtig produktion stiller os i en fordelagtig konkurrenceposition, da vi oplever, at kunderne i langt højere grad efterspørger produkter fra virksomheder, der opfører sig ansvarligt – og det gør vi hos egetæpper. Det er vi stolte af.

Svend Aage Færch Nielsen, CEO, egetæpper A/S

Et skridt foran

Brug energien på at få en bæredygtig bundlinje

Egetæpper vandt CSR Strategy Prize 2015

Vinder af CSR Strategy Prize
 

Resultaterne af samarbejdet

  • Energiforbruget er reduceret med 50 mio. kilowatt-timer på 5 år.
  • CO2-udledningen er begrænset med 24.000 tons.
  • Energy Management har styrket egetæppers konkurrencesituation.
  • Der er udarbejdet en 10-årig klimastrategi.
  • egetæpper har fået et middel til at styrke CSR-indsatsen.

Fremtidigt fokus

Klimaindsatsen vil også fremover spille en stor rolle hos egetæpper og ambitionerne er store og visionære. Et af fokusområderne i den nye klimastrategi handler om at betragte affald som en ressource.
Vores løbende fokus på CSR har vist, at klimahensyn og god forretning går hånd i hånd. Havde vi ikke været et skridt foran, ville vi omsætningsmæssigt stå et helt andet sted i dag.

Jan Ladefoged, CSR Manager.

Har I spørgsmål, 

eller vil I høre mere?

Udfyld formularen til højre, så kontakter vi jer.