Northumbrian Water-case

En grønnere fremtid


Med en CPPA lykkedes det Northumbrian Water at nå sine bæredygtighedsmål og reducere omkostningerne.

 

Baggrund

Northumbrian Water Group er brancheførende og leverer både vand og kloakering til 2,7 millioner kunder i det nordøstlige England under navnet Northumbrian Water. Under navnet Essex og Suffolk Water forsyner selskabet også 1,8 mio. kunder i det sydøstlige England med vand.

Ethisphere Institute har kåret Northumbrian Water til verdens mest etiske vandforsyningsselskab, og selskabet har et stærkt fokus på bæredygtighed. Northumbrian Water bruger meget energi, og derfor spiller et grønt, bæredygtigt energiforbrug en afgørende rolle i selskabets vision: at være landets førende virksomhed inden for forsyning af og bæredygtigt rent vand af høj kvalitet og spildevandsbehandling – til rimelige priser.

Udfordringen

Northumbrian Water har allerede en ambitiøs strategi for bæredygtig grøn energi. Selskabet dækker en procentdel af sit energibehov med sin egen elproduktion baseret på solenergi, vandkraft, gas til net og biogas fra avanceret anaerob nedbrydning. For at få dækket resten af sit energibehov har selskabet allerede indgået en aftale med Ørsted om at få leveret 100 % grøn strøm til deres anlæg i Storbritannien.

Men for at kunne nå de mål og ambitioner, der er sat for de næste 25 år, var der brug for en langsigtet, innovativ tilgang til Northumbrian Waters energiforbrug, hvor de kunne øge effektiviteten, styre omkostningerne og levere værdi til deres kunder.

Denne CPPA er ikke alene den første af sin art i Storbritannien, den er perfekt afstemt med vores bæredygtighedsmål. Den langsigtede stabilitet, som aftalen giver, er en kæmpe fordel for os, og er desuden godt nyt for vores kunder og interessenter, da vi nedbringer driftsomkostningerne, uden at det går ud over vores arbejde.”


Graham Southall

Salgsdirektør, Northumbrian Water Ltd.

Nyt liv til kystsamfund

Nyt liv til kystsamfund i Storbritannien

Vi har været med til at puste nyt liv i kystsamfund på tværs af Storbritannien ved at investere i lokale faciliteter, skabe job til højtuddannede og udvikle konkurrencedygtige, eksportorienterede lokale forsyningskæder.

Løsningen

Ørsted har indgået en tiårig CPPA med Northumbrian Water. Aftalen er den første af sin art i Storbritannien. Aftalen dækker 30 % af Northumbrian Waters strømforbrug ved at levere grøn strøm direkte fra Race Bank Havvindmøllepark ud for Norfolks kyst.

Ud over at bidrage til Northumbrian Waters vækst inden for vedvarende energi er aftalen også med til at nedbringe selskabets driftsomkostninger, fordi prisen på strøm låses i en længere periode. Aftalen indeholder også en innovativ løsning, som skaber balance i elforsyningen fra havvind, for at strømmen kan leveres til Northumbrian Water under selskabets eksisterende forsyningsaftale.

Ved at aftage vedvarende energi fra en specifik vindmøllepark støtter Northumbrian Water udviklingen af ny vedvarende energiproduktion. Med de tilhørende oprindelsesgarantier for vedvarende energi kan virksomheden indberette nul CO2-udledning for den strøm, selskabet aftager fra Race Bank Havvindmøllepark. 

Nøgletal for Northumbrian Waters CPPA

Løbetid
Ti år, fra 2019

 

Aftalt mængde
100 GWh/år

 

Vindmøllepark
Race Bank, ud for kysten ved Lincolnshire og det nordlige Norfolk

Fordelene ved CPPA´er 

Budgetsikkerhed
Aftal en fast energipris i fire år eller længere.


Reduceret risiko

Beskyt din virksomhed mod prisændringer på et omskifteligt energimarked.


Øget bæredygtighed

Støt udviklingen af vedvarende energiproduktion uden at skulle investere eller betale på forhånd: det giver et løft til virksomhedens samfundsansvar og er et vigtigt bidrag til de nationale mål for reduktion af CO2-udledning.


Overhold standarder og regler

Overhold rapporteringskrav fra RE100 og FN’s Global Compact. Med de tilhørende oprindelsesgarantier for vedvarende energi kan I indberette nul CO2-udledning for det pågældende energiforbrug.

Vores CPPA-Partnere

Vores CPPA-partnere

Flere virksomheder har valgt Ørsted til at dække deres behov for grøn energi. Se, hvorfor de har valgt at samarbejde med verdens mest bæredygtige energiselskab.

Danfoss

En af verdens førende producenter af energieffektive løsninger. Danfoss aftager grøn energi fra vores danske havvindmøllepark Horns Rev 2.

Covestro

Northumbrian Water

Northumbrian Water Group får dækket en tredjedel af sit grønne energiforbrug af Race Bank Havvindmøllepark i Storbritannien.

Nestlé i Storbritannien og Irland

Multinational producent af mad- og drikkevarer og produkter inden for ernæring, sundhed og trivsel. Nestlé nåede sit mål om 100 % vedvarende energi med en grøn CPPA.

Vores CPPA-partnere

Læs mere om de selskaber, der deler vores vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi

Casestudier

Læs om vores partneres motivation for at vælge Ørsted til at opfylde deres behov for grøn energi

Kontakt os

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvordan en grøn CPPA med Ørsted kan hjælpe din virksomhed.

Dette website er beskyttet af reCAPTCHA og omfattet af Googles privatlivspolitik og servicevilkår .