Gå tilbage

Hjælp til din elregning

Er din elregning svær at forstå, eller er den måske højere end forventet?

Forstå din elregning

Regningseksempel
Hvorfor er min elregning højere om vinteren end om sommeren?


Når vi skal beregne, hvor meget du skal betale for den kommende periode, regner vi med, at du kommer til at bruge lidt mere strøm om vinteren end i sommermånederne, bl.a. grundet flere mørke timer. 

Derfor kan dine regninger være lidt højere om efteråret og vinteren. Tilsvarende vil dit strømforbrug være lavere om sommeren, hvor du så betaler lidt mindre. Set over et helt år kommer du til at betale det samme, som du plejer.

Læs mere om, hvordan vi fordeler dit elforbrug 


Skal jeg betale for en periode, jeg allerede har betalt for?


Nej, men vi kan godt forstå, at det kan se sådan ud. 

Linjen 'Tidligere opkrævet for el' viser, hvad du har betalt for den seneste periode. Når vi laver en opgørelse til dig, trækker vi det, som vi tidligere har opkrævet fra det, dit faktiske forbrug har kostet. Derfor står der minus ud for. 

Du betaler altså ikke for den samme periode to gange, idet vi modregner det, du tidligere har betalt og laver en opgørelse af dit faktiske forbrug i perioden.


Hvordan er I kommet frem til, hvad jeg skal betale?


Her kan du se, hvad du i alt skal betale, når opgørelsen er trukket fra eller lagt til beløbet, du skal betale for den kommende periode. I eksemplet herover har kunden betalt for lidt for en tidligere periode, og derfor bliver der lagt 1269,06 kr. til regningen for den kommende periode. 

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Så hjælper vi dig gerne. Ring til os på 72 10 31 18