Ørsted færdiggør opførelsen af vind- og solenergiprojekt i Texas

Ørsted har færdiggjort opførelsen af Helena Energy Center, et kombineret vind- og solenergiprojekt på 518 MW i Bee County i det sydlige Texas, USA. Vind- og solcelleanlægget er nu fuldt idriftsat og vil producere nok grøn energi til årligt at forsyne mere end 110.000 texanske husstande og virksomheder med strøm.

Helena Energy Center består af vindmølleparken Helena Wind på 268 MW og solcelleanlægget Sparta Solar på 250 MWAC, og projektet har sikret sig kontrakter med flere kommercielle aftagere.

David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted, siger: "Helena Energy Center er unikt, fordi det er Ørsteds første kombinerede vind- og solenergiprojekt og det største projekt i vores globale portefølje inden for vedvarende energi på land. Projektet udnytter Den Mexicanske Golfs kraftige kystvind og mange solskinstimer og vil levere stabil energi til elnettet i Texas og skabe økonomiske muligheder for lokalområdet. Idriftsættelsen af Helena Energy Center bringer Ørsteds globale portefølje af idriftsatte land- og solvindsprojekter op på 4,8 GW. Vi ser frem til at bygge videre på dette momentum, efterhånden som vi idriftsætter flere projekter på land i USA i år."  

Ørsted har yderligere over 1,3 GW vedvarende energi på land under opførelse, hvoraf ca. 1,1 GW forventes at blive idriftsat i 2024.

Færdiggørelsen fejres med lokalsamfundet
For at fejre færdiggørelsen af projektet var Ørsted vært for et arrangement, hvor partnere, jordejere, medlemmer af lokalsamfundet samt lokale og statslige embedspersoner deltog. Arrangementet blev afholdt på Helena Energy Center, som omfatter 66 vindmøller og over 600.000 solcellepaneler. 

Morgan LaMantia, senator og repræsentant for Bee County, siger: "Dette projekt er gode nyheder for alle indbyggere i Texas, da det leverer en betydelig mængde grøn energi til delstaten på et tidspunkt, hvor der er stor fokus på elnettets stabilitet." Hun fortsætter: "Jeg er især stolt over, at lokalsamfundet i Bee County også vil få gavn af de jobmuligheder og den økonomiske støtte til skolevæsenet og de lokale landdistrikter, som projektet vil medføre."  
 
Med opførelsen af Helena Energy Center blev der skabt ca. 500 jobs, og der vil blive skabt arbejdspladser inden for drift og vedligeholdelse i mange årtier fremover. 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Global Media Relations
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
IR@orsted.com 

Om Ørsted 
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.900 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2023 en omsætning på 79,3 mia. kr. (10,6 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og X. 

Vedhæftninger