Ørsted køber sit første solenergiprojekt i Irland

Det 65 MW store projekt kommer til at ligge i Cork i det sydlige Irland og forventes at blive idriftsat i 2025.

Ørsted har afsluttet købet af solenergiprojektet Ballinrea i Irland fra Terra Solar, en erfaren udvikler af vedvarende energi. Solenergiprojektet på 65 MW kommer til at ligge i Cork, som er Irlands næststørste by, og bliver Ørsteds første solenergiprojekt i landet. Solcelleanlægget forventes at kunne producere nok grøn energi til at forsyne op mod 16.000 irske husstande med strøm – svarende til næsten alle nye hjem, der opføres i Cork fra nu og frem til 2028. 

Kieran White, Vice President for Europe Onshore i Ørsted, siger: "Denne handel er en vigtig milepæl, da det er det første irske solenergiprojekt, som Ørsted har købt. Projektet kommer til at yde et vigtigt bidrag til Irlands nationale energimål, der lyder på 80 % grøn strøm inden 2030, og til den irske regerings nye mål om 5,5 GW solenergi. Vi er glade for i samarbejde med Terra Solar at sætte fart på vores rejse inden for solenergi i Irland."

Ballinrea-projektet bidrager til Ørsted Onshores ambition at udvide sin globale portefølje hen imod en 50/50-blanding af vind- og solenergi frem mod 2030. Med Ørsteds nylige køb af Ostwind trådte selskabet ind på de franske og tyske markeder inden for solenergi. Desuden har selskabet en ambition om at udvikle en betydelig portefølje af solenergiprojekter i Spanien sammen med fire lokale partnere, hvilket blev offentliggjort i juni i år.

Ørsted har en global kapacitet på ca. 5 GW i drift og under opførelse fordelt på landvind, solenergi og energilagring, hvoraf 1,3 GW er solenergi. Selskabet er godt på vej til at nå sit mål om en samlet global kapacitet på 17,5 GW inden for vedvarende energi på land i 2030.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Media Relations
Kathrine Ejlskov
99 55 10 23
katej@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
ir@orsted.com


Om Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Desuden leverer Ørsted energiprodukter til sine kunder. Ørsted er det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning. Målsætningen er valideret af Science Based Targets initiative (SBTi). Derudover sigter Ørsted mod, at alle nye grønne energiprojekter, som selskabet sætter i drift, skal have en netto-positiv biodiversitetspåvirkning senest i 2030. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 7.292 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2021 en omsætning på 77,7 mia. kr. (10,4 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger