Ørsted træffer endelig investeringsbeslutning om det 201 MW store landvindprojekt Sunflower Wind i Kansas, USA

Ørsteds bestyrelse har truffet endelig investeringsbeslutning om landvindmølleparken Sunflower Wind i Kansas. Den 201 MW store landvindmøllepark kommer til at ligge i Marion County i det centrale Kansas og bliver Ørsteds fjerde vindmøllepark på elmarkedet Southwest Power Pool (SPP).

Projektet blev købt sammen med Lincoln Land Wind sidste år. Siden købet har man færdiggjort en række afgørende udviklingsaktiviteter, og projektet er blevet optimeret for at kunne levere en stærk business case. Sunflower Wind kommer til at bringe Ørsteds samlede kapacitet på SPP-elmarkedet op på 832 MW, hvilket er nok til at forsyne næsten 270.000 amerikanske husstande med strøm.

Neil O’Donovan, administrerende direktør for Ørsted Onshore, siger: "Jeg er glad for, at vi endnu engang kan træffe endelig investeringsbeslutning om et projekt på SPP-markedet. Sunflower Wind vil kunne forsyne mere end 68.000 husstande med grøn strøm, og vi glæder os til at færdiggøre opførelsen af projektet, som forventes at blive sat i kommerciel drift i anden halvdel af 2023. Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med lokalsamfundet i og omkring Marion County." 

Ørsteds forretning inden for vedvarende energi på land har i øjeblikket over 4.200 MW i drift og under opførelse i USA og har en ambition om at nå en samlet global kapacitet på 17,5 GW inden 2030.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Media Relations
Kathrine Ejlskov
99 55 10 23
katej@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
ir@orsted.com

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Desuden leverer Ørsted energiprodukter til sine kunder. Ørsted er det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning. Målsætningen er valideret af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.836 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2021 en omsætning på 77,7 mia. kr. (10,4 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger