Ørsted og Eversource træffer endelig investeringsbeslutning om havvindmølleparken South Fork Wind i New York

South Fork Wind, et 50/50-joint venture mellem Ørsted og Eversource, har truffet endelig investeringsbeslutning om projektet, der bliver New Yorks første havvindmøllepark. Med den endelige investeringsbeslutning forpligter virksomhederne sig til at bygge det 130 MW store havvindprojekt.

For at fejre denne milepæl afholdes der i dag en ceremoni i East Hampton i New York med deltagelse af USA's indenrigsminister Deb Haaland, New Yorks guvernør Kathy Hochul, samt andre ledere og medlemmer af projektteamet.  

Når havvindmølleparken står færdig ved udgangen af 2023, vil den kunne producere nok vedvarende energi til at forsyne 70.000 husstande med grøn strøm. Den vil dermed bidrage til, at delstaten New York kan indfri sine mål for grøn strøm, som er de mest ambitiøse i USA. I januar modtog South Fork Wind den sidste tilladelse fra den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM), og dermed var projektet endeligt godkendt.   

Delstaten New York har en ambition om at installere 9 GW havvind inden 2035, mens Biden-administrationen sigter efter at installere 30 GW havvindkapacitet på landsplan inden 2030. Ørsted og Eversource roser disse mål om at fremme havvind i USA og bidrager selv til at indfri dem med South Fork og to andre nordøstamerikanske havvindprojekter, der får en samlet kapacitet på 1,8 GW.      

"Jeg er meget glad for, at vi nu kan træffe vores første endelige investeringsbeslutning om et havvindprojekt i USA, gå forrest i omstillingen og bidrage til, at New York kan indfri sine ambitiøse mål for havvind," siger Martin Neubert, kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted. Han fortsætter: "USA er et vigtigt vækstmarked for os, og med syv allerede tildelte amerikanske havvindprojekter med en samlet kapacitet på omkring 5 GW, fører Ørsted an i udviklingen af en ny bæredygtig industri, der vil skabe arbejdspladser og fremme økonomisk udvikling langs USA's østkyst og i hele landet."   

David Hardy, regionsdirektør for Ørsted Offshore Nordamerika, siger: "Med den endelige investeringsbeslutning om South Fork Wind leverer vi på vores ambition om at producere grøn energi, skabe arbejdspladser med gode vilkår og fremme økonomisk vækst i Long Island, i delstaten New York, og i delstater over hele landet. Dette projekt bliver New Yorks første havvindmøllepark, men det er kun det første i en række af projekter i USA, hvor havvind har en lovende fremtid. Jeg er taknemmelig for, at Biden-administrationen, indenrigsminister Deb Haaland og guvernør Kathy Hochul har gået forrest og udvist lederskab og engagement i havvind som en kilde til grøn energi, at vi har Eversource som joint venture-partner i South Fork Wind-projektet, og at så mange har støttet op om projektet og arbejdet hårdt for at hjælpe os igennem en meget stringent planlægnings- og godkendelsesproces."    

"Nu da den fælles endelige investeringsbeslutning er på plads, har vi officielt markeret vores beslutning om at opføre New Yorks første havvindmøllepark," siger Joe Nolan, koncernchef og administrerende direktør i Eversource Energy, og han fortsætter: "I løbet af kun to år vil South Fork Wind kunne producere nok grøn strøm til at dække 70.000 husstandes elforbrug. New York har sat landets mest ambitiøse mål for vedvarende energi, og dette projekt vil bidrage til, at delstaten kan indfri sine mål, samtidig med at det vil skabe vellønnede lokale jobs i delstaten og i regionen. Vi er meget stolte over, at mange års omhyggelig planlægning og hårdt arbejde fra så mange mennesker nu bærer frugt." 

Thomas Falcone, administrerende direktør i Long Island Power Authority (LIPA), siger: "Sammen har Ørsted og Eversource nået en vigtig milepæl, der bringer havvind et skridt tættere på blive en realitet i vores region. Det var takket være LIPA-bestyrelsen fremsynede tilgang, at South Fork Wind-projektet blev godkendt i 2017, og det skete på et tidspunkt, hvor der ikke var indgået andre elkøbsaftaler om havvind i USA. Som New Yorks første havvindmøllepark markerer South Fork Wind starten på en ny industri, der vil være afgørende for, at New York kan indfri sit mål om et CO2-neutralt elnet i 2040." 
 
Om South Fork Wind  

  • Partnerskabet er et 50/50-joint venture mellem Ørsted og Eversource.
  • Havvindmølleparken forventes at stå færdig i 2023. Den får en kapacitet på 130 MW , og strømmen skal produceres af 12 Siemens Gamesa-vindmøller på hver 11 MW.
  • Parken ligger ca. 56 km øst for Montauk Point ud for Long Islands kyst i delstaten New York.
  • South Fork Wind bidrager allerede til at skabe en ny fremstillings-og maritim industri med gode jobs og en langsigtet vision for industrien.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Presseafdelingen
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com 

Investor Relations
Allan Bødskov Andersen
99 55 79 96
IR@orsted.com 

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Derudover leverer Ørsted energiprodukter til sine kunder. Ørsted er det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning. Målsætningen er valideret af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2022 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.836 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2021 en omsætning på 77,7 mia. kr. (10,4 mia. euro).

Om Eversource
Eversource (NYSE: ES), der anses for at være en national leder for sit gode medborgerskab, rangerer som nummer et blandt USA's energiselskaber på nyhedsmagasinet Newsweeks liste over landets mest ansvarlige virksomheder i 2021 og er anerkendt for sit arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i forretningen. Eversource forsyner ca. 4,4 millioner kunder i Connecticut, Massachusetts og New Hampshire med strøm, naturgas og vand. Eversource er anerkendt som USA's mest energieffektive forsyningsselskab og har ca. 9.200 medarbejdere fordelt i tre delstater, der alle arbejder på at understøtte selskabets mission om at levere en sikker og stabil forsyning af energi og vand og samtidig have en uovertruffen kundeservice. Selskabet baner vejen for en grøn fremtid i det nordøstlige USA og har udarbejdet nationalt anerkendte energieffektivitetsløsninger og -programmer, der skal gøre det muligt at integrere nye grønne energiressourcer såsom solenergi, havvind, elbiler og batterilagring i elnettet. Du kan læse mere om Eversource på eversource.com eller ved at følge os på Twitter, Facebook, Instagram og LinkedIn. Du kan finde yderligere oplysninger om selskabets vandforsyningsaktiviteter på www.aquarionwater.com

Vedhæftninger