Ørsted og Amazon udvider samarbejde med to yderligere elkøbsaftaler

Det multinationale teknologiselskab Amazon, der fokuserer på e-handel, cloudcomputing og digital streaming og har hovedsæde i Seattle i USA, og Ørsted har i dag offentliggjort, at de har indgået to nye langsigtede elkøbsaftaler (CPPA’er) med en samlet kapacitet på 116 MW inden for land- og havvind.

Konkret vil Amazon aftage 100 MW af produktionen fra Ørsteds 900 MW store Borkum Riffgrund 3 Havvindmøllepark i Tyskland. Denne CPPA er i tillæg til CPPA’en på 250 MW, som blev indgået i december 2020, hvilket betyder, at Amazon kommer til at aftage i alt 350 MW fra Borkum Riffgrund 3, når havvindmølleparken idriftsættes, hvilket forventes at ske i 2025.

Amazon og Ørsted har også indgået aftale om, at Amazon aftager produktionen fra den 16 MW store landvindmøllepark Ballykeel i Nordirland. Ørsted forventer at træffe endelig investeringsbeslutning om Ballykeel senere i år.

Amazon er en af de førende virksomheder i kampen mod klimaforandringerne og den virksomhed i verden, der køber mest vedvarende energi. Virksomheden har fastsat et ambitiøst mål om at opnå en nettoudledning på nul inden 2040. De to CPPA’er med Ørsted vil hjælpe Amazon med at nå dette mål og medvirke til, at Amazon kan dække hele sit energibehov med vedvarende energi. Endvidere hjælper aftalerne Ørsted med at stabilisere indtægterne fra Borkum Riffgrund 3 og Ballykeel og bidrager dermed til, at begge projekter kan realiseres.

Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted, siger:

"Vi er meget glade for endnu engang at samarbejde med Amazon om at sikre additionel vedvarende energi til den grønne omstilling. CPPA'erne på Borkum Riffgrund 3 og Ballykeel understreger endnu engang Ørsteds position som et globalt førende grønt energiselskab, der kan hjælpe store virksomheder med at indfri deres klimaambitioner på tværs af geografier og teknologier."

"Vi er mere end godt på vej til udelukkende at anvende vedvarende energi i vores drift inden 2025 – fem år tidligere end vores oprindelige mål. De nye aftaler med Ørsted er et vigtigt skridt på denne rejse," siger Ralf Kleber, Amazons landechef i Tyskland.

Med den seneste aftale med Amazon har Ørsted i løbet af de seneste to år underskrevet CPPA'er inden for havvind med en samlet kapacitet på 1.764 MW på tværs af sin globale portefølje, hvilket gør Ørsted til verdensførende inden for langsigtede elkøbsaftaler inden for havvind. Siden maj 2020 har Ørsted underskrevet CPPA'er med en samlet kapacitet på 1.350 MW i forretningsområdet Onshore.

Ørsted og Amazon har underskrevet tre CPPA'er på tværs af teknologier. Ud over den opdaterede CPPA på Borkum Riffgrund 3 og CPPA'en på Ballykeel aftager Amazon også al kapaciteten fra Amazon Onshore Wind Farm Texas på 253 MW i Scurry County i Texas, USA.

Ørsted er verdens førende virksomhed inden for havvind og er tre år i træk blevet kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab. Ørsted har et mål om og en plan for at blive CO2-neutral i sin energiproduktion i 2025 og i hele værdikæden inden 2040, hvilket for nylig blev godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi) som værende i overensstemmelse med målet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 °C. Ørsted er det første energiselskab i verden, der har fået sine mål godkendt på denne måde.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Group Media Relations
Michael Korsgaard
99 55 94 25
mikon@orsted.com

Ørsted Germany Media Relations
Steffen Kück
+47 (0) 40 181 310 829
presse@orsted.de

Ørsted Investor Relations
Allan Bødskov Andersen
99 55 79 96
IR@orsted.com

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.672 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger