Ørsted og Google indgår langsigtet elkøbsaftale inden for havvind for at understøtte 24/7 CO2-fri energi

Hamborg/København. Ørsted har i dag offentliggjort, at virksomheden har underskrevet en 12-årig langsigtet elkøbsaftale (CPPA) med Google, som indebærer, at Google aftager 50 MW af produktionen fra Ørsteds planlagte havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3 på 900 MW, der kommer til at ligge i den tyske del af Nordsøen.

Borkum Riffgrund 3 blev som den første store havvindmøllepark i verden tildelt med et nulbud og forventes at være fuldt idriftsat i 2025. Fordi projektet blev tildelt uden statsstøtte, vil CPPA'en med Google medvirke til at stabilisere Ørsteds indtægter fra Borkum Riffgrund 3 samt bidrage til at modne havvindmølleparken frem mod en endelig investeringsbeslutning, som forventes inden udgangen af 2021.

CPPA'en med Ørsted vil bidrage til, at Google kan indfri sit mål om at dække elforbruget fra alle sine datacentre, cloud-regioner og kontorer med CO2-fri energi 24 timer i døgnet inden 2030. 

Google er en pioner inden for 24/7 CO2-fri energi, hvilket indebærer, at hver kilowatt-time, der forbruges, matches med strøm fra CO2-fri energikilder i det elnet, hvor elektriciteten forbruges. Ørsted deler Googles vision om at muliggøre 24/7 CO2-fri energi, og begge virksomheder har været med til at grundlægge 24/7 Carbon-Free Energy Compact, som er en global bevægelse, der koordineres af FN og Sustainable Energy for All. Med strømmen fra Borkum Riffgrund 3 kommer Google et skridt nærmere at indfri sit mål om 24/7 CO2-fri energi i Tyskland.

Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted, siger:

"Vi vil gerne rose Google for deres førende rolle i kampen mod klimaforandringerne gennem deres investeringer i additionel vedvarende energi, og vi er stolte af at bidrage til at indfri deres ambitiøse klimamål. I Ørsted har vi igen vist, at vi kan understøtte virksomheder på tværs af sektorer og teknologier med grønne energiløsninger. Denne CPPA understreger, at havvind spiller en afgørende rolle i forhold til at muliggøre løsninger inden for 24/7 CO2-fri energi i Europa."

Amanda Peterson Corio, chef for Data Center Energy Development hos Google, siger: "Vi er glade for at samarbejde med Ørsted om dette projekt, som vil hjælpe Google med at indfri sit mål om 24/7 CO2-fri energi i Tyskland. Vi arbejder ligesom Ørsted for en CO2-neutral fremtid, og vi ser med optimisme på den rolle, havvind kan komme til at spille i forhold til at gøre det muligt for andre at tilslutte sig bevægelsen inden for 24/7 CO2-fri energi."

Ørsted er verdens førende virksomhed inden for havvind og er tre år i træk blevet kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab. Ørsted har et mål om og en plan for at blive CO2-neutral i sin energiproduktion i 2025 og i hele værdikæden inden 2040, hvilket for nylig blev godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi) som værende i overensstemmelse med målet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 °C. Ørsted er det første energiselskab i verden, der har fået sine mål godkendt på denne måde.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Media Relations
Michael Korsgaard
99 55 94 25
mikon@orsted.com

Ørsted Germany Media Relations
Steffen Kück
+47 (0) 40 181 310 829
presse@orsted.com

Investor Relations
Allan Bødskov Andersen
99 55 79 96
ir@orsted.com

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.672 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger