Ørsted køber Lincoln Land Wind i Illinois og udvider sin tilstedeværelse i USA yderligere

Med købet af den 302 MW store landvindmøllepark træder Ørsted Onshore ind på det amerikanske elmarked MISO, der forsyner 15 delstater i Midtvesten og Syden. Elproduktionen fra Lincoln Land er afsat fuldt ud via to elkøbsaftaler med hhv. Meta, tidligere kendt som Facebook, og McDonald's Corporation ('McDonald's'). Lincoln Land Wind blev sat i kommerciel drift den 17. november.

Ørsted har i dag offentliggjort, at virksomheden har købt Lincoln Land Wind, en 302 MW stor landvindmøllepark i Morgan County, Illinois, fra fonde administreret af Ares Management Corporations strategi for Infrastructure and Power ('Ares').

Vishal Kapadia, Senior Vice President og kommerciel direktør for Ørsted Onshore, siger: "Jeg er glad for, at vi har købt Lincoln Land Wind og udvidet vores tilstedeværelse i USA. Denne transaktion er endnu et eksempel på en vellykket eksekvering af vores strategi om at supplere vores solide organiske vækst med attraktive opkøb på nye spændende markeder." Han fortsætter: "Projektet har en betydelig størrelse, og elkøbsaftalerne med Meta og McDonald's er en stor fordel. Vi ser frem til at kunne hjælpe begge virksomheder med deres omstillingsrejse."

Ørsted køber Lincoln Land Wind af Ares, som købte projektet af Apex Clean Energy, der var udvikler og bygherre på projektet.  Keith Derman, partner og Co-Head for Ares Infrastructure and Power, siger: "Vi er glade for at have indgået denne aftale med Ørsted, og vi synes, at det illustrerer, at  det stadig er en fordel at have en værdiskabende strategi inden for vedvarende energi i Nordamerika." Han tilføjer: "Vi er stolte over at have samarbejdet med Apex, Meta, McDonald's og Morgan County om at støtte deres bæredygtighedsmål og skabe arbejdspladser i lokalsamfundet."

Både Meta og McDonald's har underskrevet langsigtede elkøbsaftaler til fast pris om at aftage henholdsvis ca. 175 MW og 126 MW af produktionen af grøn strøm fra Lincoln Land Wind.

"Hos Meta ønsker vi ikke kun at understøtte vores driftsaktiviteter med 100 % vedvarende energi – vi ønsker også at bidrage til at sætte skub i den grønne omstilling," siger Urvi Parekh, chef for Renewable Energy i Meta. Hun fortsætter: "Vi er ved at bygge et nyt datacenter i DeKalb i Illinois, og vi ser meget frem til at kunne hjælpe med at levere mere vedvarende energi til elnettet."

Emma Cox, chef for Global Renewable Energy i McDonald’s, tilføjer: "McDonald's har hovedsæde i Chicago, og vi er derfor utroligt begejstrede over at være en del af et projekt i det sydlige Illinois, hvor vi kan være med til at producere vedvarende energi i vores nærområde. Projektet er endnu et vigtigt skridt på vejen mod at opnå vores ambitiøse klimamål og realisere vores værdier om at støtte de lokalsamfund, hvor vi har aktiviteter."

Elkøbsaftalerne med McDonald’s og Meta blev indgået i 2020 og trådte i kraft, da Lincoln Land Wind blev sat i kommerciel drift d. 17 november i år.

Ørsted Onshore har en ambition om at nå en kapacitet på 17,5 GW i 2030 og sigter mod at levere ca. 1,5 GW ny kapacitet om året. Med købet af Lincoln Land Wind når Ørsted Onshores samlede kapacitet i USA op på over 4.200 MW i drift og under opførelse.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Media Relations
Kathrine Ejlskov
99 55 10 23
katej@orsted.com  

Ørsted Investor Relations
Allan Bødskov Andersen
99 55 79 96
ir@orsted.com

Ares Management Corporation
Carl Drake
+1 800 340 6597
cdrake@aresmgmt.com

Jacob Silber
+1 212 301 0376
jsilber@aresmgmt.com

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.672 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Om Ares Management Corporation
Ares Management Corporation (NYSE: ARES) er en førende global kapitalforvalter af alternative investeringsfonde, der tilbyder kunder komplementære primære og sekundære investeringsløsninger inden for forskellige aktivklasser: kredit, kapitalfonde, fast ejendom og infrastruktur. Ares arbejder for at levere fleksibel kapital for at støtte virksomheder og skabe værdi for interessenter og i de samfund, hvor de har aktiviteter. Ved at samarbejde på tværs af investeringsgrupper sigter Ares efter at opnå stabile og attraktive investeringsafkast i hele markedscyklussen. Ares Management Corporations globale platform havde pr. 30. september 2021 en portefølje på ca. 282 mia. dollars under forvaltning. Selskabet har omkring 2.000 medarbejdere fordelt i Nordamerika, Europa, Asien og Stillehavsområdet og i Mellemøsten. Du kan læse mere på www.aresmgmt.com. Følg Ares på Twitter: @Ares_Management.

Vedhæftninger