EIB låner Ørsted 500 millioner euro for at fremme grøn energi

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har givet Ørsted et lån på 500 mio. euro for at støtte Ørsteds accelererede investeringsprogram inden for vedvarende energi og færdiggørelsen af havvindmølleparken Borssele 1 & 2 ud for den hollandske kyst med en langsigtet forpligtelse fra EIB.

"Vi er meget glade for, at EIB har forpligtet sig, og for den store opbakning, vi i Ørsted har fået fra EIB til vores investeringer i havvindmølleparken Borssele 1 & 2 og til vedvarende energi i det hele taget. Med dette lån har Ørsted sikret sig langsigtet finansiering af projektet, hvilket er afgørende for, at vi kan lykkes med vores ambition om at blive verdens førende grønne energiselskab," siger Vice President Kasper Kiim Jensen, Head of Treasury & Capital Planning i Ørsted.

"EIB har en lang tradition for at finansiere vindkraft – lige fra teknologiudvikling til selve vindmøllerne. Derudover har vi finansieret nogle af de største vindmølleparker i Europa og dermed i sidste ende været med til at sænke prisen på vindenergi," siger Kris Peeters, Vice President i EIB, og fortsætter: "Vedvarende energi bliver mere og mere vigtig på vores rejse hen imod at blive CO2-neutrale. EIB er fast besluttet på at finansiere denne omstilling, og vi er glade for økonomisk at kunne støtte Ørsteds rolle heri."

De 94 havvindmøller på den 752 MW-store havvindmøllepark Borssele 1 & 2 overfører deres strøm til en offshore transformerstation via forbindelseskabler, før strømmen kommer ind i elnettet via et højspændingskabel, som EIB tidligere har hjulpet systemoperatøren TenneT med at finansiere.

Om Den Europæiske Investeringsbank

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) udsteder langsigtede lån på vegne af Den Europæiske Union. Banken er ejet direkte af EU's medlemslande – Holland ejer 5,2 % af aktierne – og den har derfor mulighed for at tilbyde ekstremt billige lån på kapitalmarkederne. Dette gør, at EIB kan yde langsigtet finansiering til solide investeringer, der bidrager til EU's mål. I 2020 udlånte EIB ca. 1,9 mia. euro til projekter i Holland.

Om Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.472 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.