Ørsted færdiggør største landvindprojekt til dato

Projektet, der tæller 130 vindmøller, styrker Ørsteds samlede aktiver på elmarkedet i Texas i takt med, at selskabet fortsat skalerer sin forretning.
 

Ørsted har færdiggjort den 367 MW store landvindmøllepark Western Trail Wind i Wilbarger County og Baylor County i Texas. Det er Ørsteds hidtil største landvindprojekt, og Ørsted har nu en samlet kapacitet på mere end 2,8 GW i drift inden for vindenergi, solenergi og batterilagring på land.

Projektet har sikret langsigtede elkøbsaftaler med PepsiCo, Hormel Foods og Nucor, som aftager hovedparten af den strøm, projektet producerer. PepsiCo og Hormel Foods vil også aftage strøm fra Haystack Wind-projektet i det centrale USA, som bliver sat i drift senere på året.

"Western Trail Wind er et udviklingsprojekt med en god placering, der kommer til at levere billig og stabil strøm til elnettet i Texas," siger Philip Moore, Senior Vice President for Ørsted Onshore. "Jeg er meget stolt af vores team, der har arbejdet på dette projekt, og vi fortsætter med at skalere forretningen og gå forrest i den amerikanske energiomstilling."

Projektet ligger på et område ejet af Stan Kroenke. Daniel Zyvoloski, Land Manager for Kroenke Ranches, siger: "Waggoner Ranch har en rig tradition for at udvikle energiressourcer. Vi er glade for at samarbejde med Ørsted om landvindprojektet Western Trail Wind og gøre vedvarende energi til en del af den tradition."

Projektet vil give et langsigtet økonomisk afkast i form af øgede ejendomsskatter til de omkringliggende områder og tre uafhængige skoledistrikter.

Ørsted har opført Western Trail Wind i et tæt samarbejde med førende investorer, leverandører af udstyr og entreprenørvirksomheder, som alle har bidraget til at gennemføre projektet på den bedst mulige måde.

Om Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights' Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.311 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.


Kontaktinformation
Media Relations
Carsten Birkeland Kjær
99 55 77 65
cabkj@orsted.dk
 
Investor Relations
Allan Bødskov Andersen
99 55 79 96
ir@orsted.dk