Elev

Bliv elev i Ørsted

Starten på noget større


Som elev hos Ørsted kan du udvikle dig personligt og fagligt på jobbet. 


Hos os kan du se frem til et alsidigt elevforløb i en global virksomhed. Du får mulighed for at udvikle dine kompetencer og hurtigt opbygge viden, så du kan løse nogle faste opgaver og udvikle dig gennem nye projekter. Målet er, at du hver dag kan tage et lidt større ansvar end dagen før. 

Programmet

Programmet er en struktureret toårig proces, hvor din vejleder hjælper dig med at planlægge dit individuelle program, så din elevtid bliver skræddersyet til det, du allerhelst vil arbejde med. Du kan rotere mellem afdelinger  eller arbejde det samme sted under hele perioden. Du kan vælge at arbejde og uddanne dig indenfor et af de følgende fire fagområder:

 • Administration
 • Datateknik
 • IT-support
 • Indkøb

Hør vores elever fortælle om deres oplevelser med elevprogrammet.

Som elev i Ørsted er jeg omringet af mennesker med superspændende jobs. Det at jeg kan lære af dem gør, at jeg er mere bevidst om, hvilke karrieremuligheder jeg selv har på sigt.”
 
Victoria Tidligere elev i Ørsted
To gange om året deltager du i et fælles seminar for alle Ørsteds elever, så du får boostet din faglige udvikling.

Opbygning og vejledning


Når du starter på elevprogrammet, får du både en vejleder og en ’buddy’. Din vejleder er den, der er ansvarlig for at planlægge dit elevforløb, rådgive dig og sikre, at du får en god læringsproces. Din buddy er en erfaren elev, der kender hverdagen i Ørsted og kan hjælpe dig med praktiske spørgsmål. Derudover får du en leder i den afdeling, hvor du arbejder.

Hvorfor skal du kickstarte din karriere som elev i Ørsted?


Ørsted er en af de største leverandører af bæredygtig energi i Europa og verdens førende inden for havvind. Hos os får du uvurderlig erfaring i en stor, global organisation med mange forskellige opgaver. Du arbejder sammen med kolleger på alle niveauer i organisationen, på tværs af vores aktiviteter i Danmark og muligvis også i Europa, Asien og USA – og så er du med til at arbejde for at gøre vores vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi til virkelighed.

Med elevprogrammet udvikler du dig både personligt og fagligt og bygger en stærk platform for et spændende arbejdsliv. Du vil opleve, at der er stor fokus på, at du lærer og udvikler dig med afsæt i dine karrieremål. 

Elevprogrammet er en toårig uddannelse, hvor du bruger det meste af tiden på jobbet, men også deltager i 7-10 ugers skoleforløb med elevdage, der giver dig ny inspiration og styrker dit netværk. Du bliver en del af vores elevnetværk, og du får både en leder og en vejleder, som står klar med sparring, så du udvikler dig. 

Hvis programmet lyder som noget for dig, så kan din elevtid hos Ørsted være starten på noget større.

Bliv elev i Ørsted

Starten på noget større


Er du nysgerrig efter at høre mere om, hvordan det er at være elev i Ørsted? Her fortæller tre elever mere om deres oplevelse af programmet.

Victoria
Tidligere elev i Ørsted


”Jeg valgte at blive elev hos Ørsted, fordi jeg gerne ville ud og opleve, hvordan erhvervslivet er. Det er rart at opleve hverdagen i en virksomhed indefra i stedet for at se det udefra og bare antage, hvordan det mon er. 

Jeg synes, at arbejdskulturen i Ørsted er spændende, for hver dag byder på noget nyt, og det er sjovt at gå på arbejde. Som elev i Ørsted er jeg omgivet af mennesker, der bidrager til min udvikling og ønsker at løfte mig.”

Kian
Elev i Ørsted


”Som elev i Ørsted har jeg altid nogen at sparre med, hvilket betyder meget for mig. I mit arbejde gør jeg mig altid umage, og der er også plads til, at jeg kan være ambitiøs.”

”Jeg har fundet ud af, at hvis man som elev i Ørsted italesætter sine ambitioner, så får man også ansvar med tiden.”

Ditte 
Tidligere elev i Ørsted


”Jeg er meget nysgerrig af natur, så det at jeg gennem min elevtid har haft mulighed for at stille en masse spørgsmål og få virkelig kompetente og givende svar er essentielt. Jeg tror faktisk også, at det er ret unikt. 

Jeg syntes, at det var både lærerigt og spændende at have muligheden for at rotere imellem forskellige afdelinger. Det gav mig muligheden for at lære mest muligt i min elevtid.” 

Hvad skal du opfylde for at kunne ansøge?

For at søge ind som elev hos Ørsted skal du have en af disse kvalifikationer:

 • Højere handelseksamen (HHX) giver direkte adgang.
 • Almen studentereksamen (STX), Teknisk studentereksamen (HTX) og Højere forberedelseseksamen (HF) kræver fem ugers EUS-kontoruddannelse.
 • Erhvervsuddannelse (HG2), Erhvervsuddannelse for voksne (HGV/EUV) eller EUX-kontoruddannelse giver direkte adgang.
 • Grundforløb 2 inden for data og kommunikation giver direkte adgang til at kunne søge stillingen som IT-supportelev.
 • Erhvervsuddannelse (EUD) giver direkte adgang til specialet indkøb
 • Gennemført Hovedforløb 3, enten som IT-supporter eller datatekniker, giver direkte adgang til at kunne søge en stilling som datatekniker med speciale i infrastrukturer.
Derudover forventer vi, at du:
 • er ansvarsbevidst og har en serviceorienteret indstilling
 • er god til at arbejde struktureret
 • trives med forandringer og kan hurtigt omstille dig i en afvekslende hverdag
 • er god til at kommunikere effektivt mundtligt og skriftligt på dansk og engelsk


Læs mere om de specifikke krav for hvert af fagområderne i jobopslagene.

Som elev i Ørsted er man omgivet af kompetente kollegaer, som man må spørge om alt. Du har en masse viden omkring dig, som du kan tage med videre, og der findes ikke dumme spørgsmål.”
Ditte Tidligere elev i Ørsted
Ofte stillede spørgsmål
 • Hvornår kan jeg søge?

  Ørsteds elevrekruttering foregår fra december til januar/februar hvert år, med henblik på ansættelse pr. 1. september. Rekrutteringen af elever med opstart i september 2024 er afsluttet.

 • Hvor mange elevpladser må jeg søge?
  Du kan søge de elevpladser, som du er kvalificeret til, og som du finder relevante, men du skal selvfølgelig kun søge de elevpladser, du rent faktisk synes er interessante.
 • Hvordan ser rekrutteringsprocessen ud?

  Efter vi har modtaget din ansøgning, bliver alle kandidater screenet af vores vejledere.

  Hvis du bliver udvalgt, bliver du som udgangspunkt inviteret til samtale på den lokation, som du har søgt elevplads til. Læs det konkrete stillingsopslag for at se lokationen.

 • Hvornår får jeg at vide, om jeg har fået elevpladsen?
  Det er vigtigt for os at holde dig orienteret gennem hele rekrutteringsprocessen, og vi kontakter dig senest syv dage efter samtalen, så du ved, om du har fået elevpladsen eller ej.
 • Hvornår starter min elevplads hos Ørsted?
  Første arbejdsdag hos Ørsted er den 1. september.
 • Jeg har spørgsmål til elevprogrammet eller annoncen. Hvad gør jeg?
  Du kan sende dine spørgsmål til os på trainees@orsted.com.
Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til elevprogrammet, er du velkommen til at skrive til os på trainees@orsted.com

vores kultur

Lær mere om, hvad det gør os unikke
hos Ørsted

Vi ønsker at bringe det bedste frem i vores ansatte ved at lade dem udvikle sig og bruge deres talent.