Ørsted afslutter købet af Eversources ejerandel af Sunrise Wind

I forlængelse af koncernmeddelelsen udsendt d. 24. januar 2024 og efter at Sunrise Wind blev tildelt kontrakt i New Yorks fjerde udbud om havvindkapacitet, har Ørsted nu afsluttet købet af Eversources ejerandel på 50 % af Sunrise Wind, som er en havvindmøllepark på 924 MW, der skal ligge ud for New Yorks kyst.

Prisen for købet af Eversources ejerandel af Sunrise Wind er USD 152 mio. Ved underskrivelsen af kontrakten i januar 2024 var transaktionen værdisat til USD 230 mio. Den reviderede pris afspejler, at de afholdte investeringer i perioden mellem kontraktunderskrivelse og afslutning af handlen har været lavere end forventet.

Med handlens afslutning har Ørsted nu overtaget det fulde ejerskab af projektet, der har alle føderale myndighedsgodkendelser på plads og for nylig underskrev en OREC-kontrakt (offshore wind renewable energy certificate) med New Yorks energimyndighed, NYSERDA, med en pris på USD 146 pr. MWh i 25 år. Den endelige investeringsbeslutning for projektet blev truffet i marts i år.

David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted, siger: "Vi har reduceret risiciene på Sunrise Wind væsentligt og har opnået vigtige milepæle, siden vi indgik en aftale med Eversource om at købe deres ejerandel. Handlen er en værdiskabende mulighed for Ørsted, mens vi arbejder videre med at udvikle projektet."

Han fortsætter: "Som et centralt element i New Yorks grønne økonomi bygger Sunrise Wind videre på vores momentum fra South Fork Wind og er dermed en yderligere styrkelse af den lokale forsyningskæde og arbejdsstyrke inden for havvind. Vi vil gerne takke Eversource for deres mangeårige samarbejde og vedvarende støtte."

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Global Media Relations
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
IR@orsted.com 


Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.900 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2023 en omsætning på 79,3 mia. kr. (10,6 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og X.

Vedhæftninger