Skipjack Wind repositioneres med henblik på fremtidige aftagermuligheder

Ørsted har besluttet at repositionere Skipjack Wind med henblik på fremtidige aftagermuligheder. Det 966 MW store projekt består af havvindmølleparkerne Skipjack Wind 1 og 2 og er lige nu under udvikling ud for halvøen Delmarva i USA.

Efter samråd med myndighederne i Maryland har Ørsted trukket sig fra  aftalerne med Marylands kommission for offentlig forsyning, Maryland Public Service Commission, om Skipjack Wind 1 og 2. Det er Ørsteds plan at fortsætte med at udvikle projektet og indhente tilladelser, bl.a. gennem indsendelse af en opdateret anlægs- og driftsplan til den amerikanske myndighed Bureau of Ocean Energy Management (BOEM). 

Beslutningen er truffet på baggrund af en grundig gennemgang af aftalerne. Den betaling for OREC-certifikater (Offshore Wind Renewable Energy Credit), der ligger til grund for aftalerne, er ikke længere kommercielt bæredygtig på grund af de aktuelle udfordrende markedsforhold, herunder inflation, høje renter og begrænsninger i forsyningskæden.

"Dagens udmelding bekræfter vores fokus på at udvikle værdiskabende projekter og er en mulighed for at repositionere Skipjack Wind, der ligger i et strategisk værdifuldt havbundsområde og i en delstat, der bakker stærkt op om havvind, med henblik på fremtidige aftagermuligheder." siger David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted. 

Han fortsætter: "Vi vil finde den bedste vej fremad for Skipjack Wind og forudser adskillige muligheder, som vi vil evaluere enkeltvist, efterhånden som de dukker op. Samtidig arbejder vi videre med at nå de forskellige milepæle i udviklingen af Skipjack Wind, herunder projektets anlægs- og driftsplan. Vi er taknemmelige for den støtte og det urokkelige partnerskab, som vi er blevet mødt med fra guvernør Moore, Maryland Public Service Commission og delstatens øvrige myndigheder, mens vi har arbejdet hårdt for at udvikle Skipjack Wind under udfordrende økonomiske omstændigheder. Vi støtter fuldt ud delstaten, som udviser lederskab i arbejdet med at indfri sine ambitiøse mål for havvind. Vi takker også delstaten Delaware for samarbejdet og støtten til udviklingen af Skipjack Wind."

Ørsted fortsætter med at udvikle, bygge og investere i en række amerikanske havvindprojekter. Sammen med sin partner Eversource forventer Ørsted, at South Fork Wind-projektet, der skal levere strøm til New York, som den første amerikanske havvindmøllepark i kommerciel skala vil være i fuldt idriftsat i løbet af de kommende uger. Revolution Wind, som Ørsted også ejer sammen med Eversource, skal levere strøm til Rhode Island og Connecticut og er allerede under opførelse. Ørsted har i dag for anden gang budt ind med Sunrise Wind, der også skal levere strøm til New York, i New Yorks fjerde havvindauktion. Hvis Sunrise Wind vinder, vil det forbedre projektets økonomi og være et skridt fremad for det mest modne havvindprojekt i New Yorks udviklingsportefølje.

Ørsted råder desuden over værdifulde havbundsområder på USA's østkyst, som er strategisk positioneret til værdiskabelse og kan bidrage til den fortsatte udvikling af amerikansk industri. I det nordøstlige USA forventes cirka 10 GW havvind at komme i udbud i år, og dertil kommer en række forventede udbud i de midtatlantiske stater inden for de næste et til to år.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Global Media Relations
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com 

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
IR@orsted.com 


Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.700 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2022 en omsætning på 132,3 mia. kr. (17,8 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og X.

Vedhæftninger