Ørsted køber PSEG’s ejerandel i Ocean Wind 1

Ørsted har underskrevet en aftale om at købe Public Service Enterprise Groups (PSEG) ejerandel på 25 % i Ocean Wind 1, et havvindprojekt på 1.100 MW, der ligger ca. 24 km ud for New Jerseys sydlige kyst i USA. Med købet bliver Ørsted eneejer af Ocean Wind 1.

I takt med at planlægningen og udviklingen af Ocean Wind 1 fortsætter, vil Ørsted sikre, at projektet forsyner indbyggerne i New Jersey med energi til overkommelige priser og skaber økonomiske muligheder i hele delstaten og regionen. PSEG vil bidrage til opførelsen af infrastrukturen på land.  

"PSEG har været en værdifuld partner i hele processen med at udvikle Ocean Wind 1 og udbrede vores vision om havvind i USA. Med en veludbygget tilstedeværelse i USA er vi overbeviste om, at vi er godt rustede til at drive projektet fremad og gå i kommerciel drift som planlagt," siger David Hardy, Executive Vice President og regionsdirektør for Amerika i Ørsted.

Ørsted har 30 års erfaring inden for havvind, herunder med at drive den første havvindmøllepark i USA ud for Rhode Islands kyst. Som den førende virksomhed inden for havvind i USA med 5 GW under udvikling udvikler Ørsted forsyningskæden inden for havvind og har indtil videre har investeret mere end to milliarder dollars i landets havvindindustri. 
 
"I forbindelse med evalueringen af, hvordan der bedst sikres fremdrift i projektet, blev det klart, at det ville være bedst, hvis PSEG trådte til side og gav plads til en bedre positioneret investor, så projektet kunne fortsætte med en optimeret skattestruktur. Selv om det var en svær beslutning, er den drevet af, hvad der er bedst for projektet og for New Jerseys mål for havvind. PSEG vil fortsætte med aktivt at støtte udviklingen af havvind i New Jersey og i regionen," siger Lathrop Craig, kommerciel direktør i PSEG. 
 
Handlen mellem Ørsted og PSEG forventes afsluttet i første halvår af 2023. Salget er underlagt de sædvanlige betingelser for gennemførelsen af sådanne transaktioner. Den første strøm fra Ocean Wind 1 forventes inden udgangen af 2024, og havvindmølleparken forventes fuldt idriftsat i 2025. 

Ørsted har ca. 650 medarbejdere i USA og en voksende portefølje af anlæg og partnerskaber inden for grøn energi, der spænder over havvind, landvind, solenergi, energilagring og e-brændstoffer. Ørsted har en førerposition i USA inden for havvind med ca. 5 GW under udvikling og driver desuden USA’s første havvindmøllepark, som ligger ud for kysten ved Block Island i Rhode Island. På land har Ørsted en samlet vedvarende energikapacitet på 5 GW i USA, som omfatter landvind, solenergi, energilagringsteknologier og e-brændstoffer. 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Media Relations
Tom Christiansen
99 55 60 17
tomlc@orsted.com  

Investor Relations
Rasmus Keglberg Hærvig
99 55 90 95
IR@orsted.com 

Om Ørsted 
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om at opnå en nettoudledning på nul godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 7.700 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2021 en omsætning på 77,7 mia. kr. (10,4 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.

Vedhæftninger