Ørsted indgår elkøbsaftaler med Target og Hormel Foods Corporation

Target og Hormel Foods Corporation vil købe strøm fra Ørsteds Haystack Wind-projekt i Nebraska, USA, der i øjeblikket er under opførelse og forventes at levere strøm til elnettet senere på året.
 

Den amerikanske detailhandelsvirksomhed Target og den globale fødevarevirksomhed Hormel Foods har underskrevet langsigtede aftaler med Ørsted om at købe strøm fra Ørsteds landvindmølleprojekt Haystack Wind på 298 MW i Nebraska. Tidligere på året indgik Ørsted også elkøbsaftaler med PepsiCo om strøm fra Haystack Wind-projektet.

"Vi er glade for at indgå et samarbejde med Hormel Foods, PepsiCo og Target, som alle arbejder for at opnå deres mål for vedvarende energi," siger Vishal Kapadia, Senior Vice President og salgsdirektør for Ørsted Onshore.

"Gennem projekter som Haystack Wind er vi i stand til at levere grøn energi til nettet, og samtidig bidrager projektet til lokalsamfundet med jobskabelse, grundejerfordele og lokale skattefordele."

I gennemsnit vil projektet bidrage med 4 millioner dollars om året i lokale skatter og grundejerbetalinger til samfundet, og vil på sit højeste beskæftige 300 bygningsarbejdere.

"Som en af de førende globale mærkevarevirksomheder har Hormel Foods forpligtet sig til at matche 100 % af sit indenlandske energiforbrug med vedvarende energi i 2030," siger Tom Raymond, direktør for bæredygtighed i Hormel Foods. "Dette projekt er endnu et skridt, vi tager for at nå dette vigtige mål, og det er en samlet gevinst for vores miljø- og energiprogrammer."

Om Ørsted

Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights' Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP's A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.179 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.


Kontaktinformation
Ørsted Media Relations
Carsten Birkeland Kjær
99 55 77 65
cabkj@orsted.dk