DONG Energy overtager drift og vedligeholdelse af havmølleparken Lincs

DONG Energy har i dag indgået en langvarig aftale om drift og vedligeholdelse af havmølleparken Lincs ('Lincs'), som er en 270 MW stor havmøllepark ud for North East Lincolnshire i det østlige England. Havmølleparken har været i drift siden 1. august 2013.

Fakta om Lincs

  • Havmølleparken Lincs på 270 MW består af 75 Siemens vindmøller på hver 3,6 MW. Den ligger 5 sømil (knap 10 km) ud for Skegness i det østlige England.

  • Opførelsen af havmølleparken begyndte i 2010 under ledelse af Centrica.

  • Havmølleparken blev officielt indviet 1. august 2013.

Centrica og Siemens Project Ventures har i dag offentliggjort, at de sælger deres samlede ejerandel på 75 % af Lincs til den britiske Green Investment Banks Financial Services-enhed og UK Green Investment Bank plc (i det følgende omtalt under samlebetegnelsen ’GIB’). Som led i denne transaktion har DONG Energy, der ejer de resterende 25 %, indgået en aftale med GIB om at overtage driften af Lincs fra Centrica i 15 år efter en overgangsperiode på 12 måneder, efter salget er gennemført.

Jens Jakobsson, Senior Vice President, Operations hos DONG Energy Wind Power, siger: "Vi er glade for udsigten til at skulle stå for drift og vedligeholdelse af Lincs. Det er første gang, vi overtager drift og vedligeholdelse af en havmøllepark, som vi ikke selv har opført."

"Jeg vil gerne takke Centrica og Siemens for et rigtig godt samarbejde om Lincs. Nu ser vi frem til at styrke vores samarbejde med Green Investment Bank, som også er vores partner i havmølleparken Westermost Rough," slutter Jens Jakobsson.

DONG Energy leverer i dag drift og vedligeholdelse til 16 havmølleparker i Storbritannien, Tyskland og Danmark.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Media Relations

Tom Lehn-Christiansen +45 99 55 60 17