DONG Energy indvier nyt domicil i Esbjerg

DONG Energy investerer 35 millioner kr. i nyt domicil i Esbjerg. Domicilet, som indvies i dag, vil fungere som base for driften af Horns Rev 2 havmølleparken.
Mikkel Mæhlisen, chef for drift og vedligehold i DK og DE, Johnny Søtrup, borgmester Esbjerg og Allan Due Overbeck, chef for Horns Rev 2 klipper snoren til det nye domicil.

DONG Energy i Esbjerg

DONG Energy Wind Power:

- Driver og servicerer Horns Rev 2
- Ejer 40 % af Horns Rev 1, som drives af Vattenfall
- Er prækvalificeret til at byde på Horns Rev 3 (400 MW)

DONG Energy E&P:

Varetager bl.a. logistik, drift og vedligehold samt delvist Engineering af DONG Energys olie- gasaktiviteter i Nordsøen fra base i Esbjerg Havn. Basen huser i dag cirka 230 medarbejdere.

DONG Energy Thermal Power:

DONG Energy Thermal Power driver Esbjergværket, der har fleksibel el-. og varmeproduktion.

DONG Energy Costumers & Markets

DONG Energy Costumers & Markets har blandt andet et klimapartnerskabsaftale med Esbjerg Havn.

DONG Energy har i dag i alt cirka 360 medarbejdere i Esbjerg
75 procent af alle de vindmøller danske virksomheder eksporterer passerer på et eller andet tidspunkt Esbjerg Havn. Havnen, der har udviklet sig som metropol for den danske offshore energibranche, kan nu byde velkommen til endnu en investering. 3.500 m2 domicil i tre etager, der ligger rammer til de i alt cirka 30 medarbejdere, der arbejder med at holde havmølleparken Horns Rev 2 snurrende.

Fra fiskeriindustri til energi

Johnny Søtrup, borgmester i Esbjerg Kommune siger:
”Fiskeriet var traditionelt den vigtigste industri i Esbjerg, men i dag arbejder 13.500 personer i 250 energirelaterede virksomheder i Esbjerg. Havnen og byen er tilpasset den ændrede situation og har forvandlet deres aktiviteter fra fisk til energi og er i dag førende inden for offshore vind på verdensplan. Havnen er et symbol på den stærke Energimetropol, som vi sammen har skabt i Esbjerg, og som DONG Energy og Horns Rev 2 er et konkret eksempel på.”

Esbjerg havn er vigtig for DONG Energy

For DONG Energy er Esbjerg havn også af stor betydning, ikke mindst på grund af den 209 MW store havmøllepark Horns Rev 2 cirka 30 km vest for Blåvands Huk, som DONG Energy ejer og driver.

Udover at fungere som base for de medarbejdere, der arbejder i havmølleparken Horns Rev 2, skal det ny domicil bruges til opbevaring, lager, værksted for mindre reparationer, administration samt overvågning af møllerne i parken.

Mikkel Mæhlisen, chef for drift og vedligehold i Danmark og Tyskland siger:

”På mange områder fungerer Esbjerg Havn som et knudepunkt for os og for offshore vindindustrien. Det er herfra komponenter til langt de fleste havmølleparker opført i dansk og internationalt farvand, er blevet udskibet fra. Det har derfor været helt naturligt for os, at investere i nutidige faciliteter for vores medarbejdere, der har deres daglige gang i Esbjerg, hvorfra de holder havmølleparken Horns Rev 2 snurrende,” og fortsætter,

”Jeg er utrolig glad for, at vi nu kan åbne dørene til det nye domicil og for, at vi i samarbejde med Esbjerg Havn har skabt nogle enestående rammer for vores fremtidige arbejde i området.”

Den i alt 3.500 m2 store bygning er udviklet af DONG Energy i samarbejde med Niras og bygget af KPC Byg i Herning. I dag ejes bygningen af PKA Pension, som DONG Energy lejer sig ind hos.

For yderligere information, kontakt:

Media Relations +45 9955 9552