Derfor hedder vi Ørsted

Vi er opkaldt efter H.C. Ørsted, fordi hans opdagelse ligger til grund for den måde, vi producerer strøm på i dag, og fordi hans nysgerrighed, passion og interesse for naturen rummer alt det, der skal til for at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted havde heldigvis ikke de samme retssags-problemer som de to opfindere Edison og Tesla. Senere i måtte de gennem omkring flere retsager om jævnstrøm og vekselsstrøm. Fun fact: Ørsted er ikke den eneste virksomhed, der gennem sit navn hylder en stor opfinder. (Tesla er nu verdens førende firma inden for blandt andet elektriske biler.)

Det er takket være hans opdagelse af elektromagnetismen, at vi kan levere grøn energi til millioner af mennesker fra de havvindmøller, vi opstiller og driver i Europa, Asien og USA.

Se filmen om, hvorfor vi hedder Ørsted

Flere skal have kendskab til den store dansker

På trods af at vi alle benytter strøm hver eneste dag, er det nok de færreste, der kender til H.C. Ørsteds vigtige rolle, selvom han var en af de største danske videnskabsmænd gennem tiderne. 

Siden vores navneskifte i oktober 2017 har vi gennemført en række aktiviteter i Danmark for at sætte større fokus på H.C. Ørsted, hvem han var, og hvad han stod for.
 

Guld- og bronzemedaljer til enestående forskning og fremragende formidling

For at øge kendskabet til H.C. Ørsted, hans epokegørende opdagelser og deres betydning for det moderne liv har Ørsted indgået et samarbejde med Selskabet for Naturlærens Udbredelse, som H.C. Ørsted selv oprettede.

Fra 2019 vil vi bl.a. sponsorere uddelingen af H.C. Ørsted-medaljer i guld og bronze til hhv. enestående forskning og til fremragende formidling.

BLOOM festival

1800-tallets samtalesalon hos Kamma Rahbæk i Bakkehuset, hvor H.C. Ørsted var en flittig gæst. Opsætningen med emnet ’The great green bang’ – et tankeeksperiment om, hvordan en verden på grøn energi ser ud, med deltagelse af blandt andre Rane Willerslev og Tor Nørretranders.

H.C. Ørsted-prisen

På H.C. Ørsteds fødselsdag den 14. august uddelte vi sammen med H.C. Ørsted Selskabet priser og studielegater ved en festlig begivenhed i Ørstedpavillonen i Rudkøbing.

H.C. Ørsted-hyldest på Folkemødet

Fokus gennem fysikeksperimenter, modeller og virtual reality samt H.C. Ørsted-ekspert Dan Charly Christensen. H.C. Ørsteds hemmelige vers i H.C. Andersens ’I Danmark er jeg født’ blev sunget.

H.C. Ørsted-demo på Experimentarium

Demonstration af opdagelsen af elektromagnetisme, og hvordan vi bruger den i vindmøllerne til at producere vindstrøm.