Ørsted indgår langsigtet elkøbsaftale med Nucor

Nucor vil købe strøm fra Ørsteds landvindprojekt Western Trail i Texas, USA, der er under opførelse og forventes at være i drift senere på året.
 

Nucor, en amerikansk stålproducent, har underskrevet en langsigtet aftale med Ørsted om at købe strøm fra Ørsteds landvindmølleprojekt Western Trail på 367 MW i Texas.

"Western Trail's leverance af strøm til Nucor er et godt eksempel på, hvordan Ørsted kan være med til at udvikle integrerede forretningsløsninger på tværs af forsyningskæder," siger Vishal Kapadia, Senior Vice President og Onshore salgsdirektør i Ørsted. "Vi er glade for at indgå et samarbejde med Nucor og støtte deres arbejde for at øge brugen af vedvarende energi i stålindustrien."

De 130 vindmøller i Western Trail-parken kommer til at bidrage til lokalsamfundet og de tre uafhængige skoledistrikter i Wilbarger County gennem langsigtede finansielle indtægter som fx ejendomsskat.

"Som en af de mest bæredygtige stålproducenter i verden er vi glade for at bidrage til landvindprojektet Western Trail, som vil hjælpe os i vores bestræbelser på at mindske den del af vores klimaaftryk, der ligger ud over egen drift," siger Leon Topalian, koncernchef og administrerende direktør hos Nupor Corporation. "Vi er også stolte over, at vores stål bliver brugt til at bygge vindmølleparken. Det er det eneste rigtige at bruge genanvendt stål til at opføre grøn energiinfrastruktur."

Ørsted har nu underskrevet to elkøbsaftaler baseret på produktion fra Western Trail Wind - den første aftale var med PepsiCo.


Kontaktinformation
Ørsted Media Relations
Carsten Birkeland Kjær
99 55 77 65
cabkj@orsted.dk