Sådan holder vi os under 1,5 °C

Med dette whitepaper ønsker Ørsted at illustrere, at det er muligt at halvere den globale udledning inden 2030 og begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C, så vi beskytter vores fælles hjem og forhindrer, at klimaforandringerne løber løbsk. Vi har løsningerne – her tænker vi særligt på konkurrencedygtig sol- og vindenergi – der skal til for at afkarbonisere energisystemet, som er det, der bidrager mest til den globale opvarmning.

Læs mere

 

Den europæiske ’Green Deal’

Sådan kan havvind bidrage til et CO2-neutralt Europa
For at kunne levere på ’Green Deal’-strategien, hvis mål det er at gøre Europa til verdens første klimaneutrale kontinent, skal vedvarende energiproduktion være den primære energikilde over hele kontinentet. Formålet med dette whitepaper er at kickstarte drøftelser mellem de europæiske regeringer, branchen og privatbefolkningen om, hvordan vi bedst løser disse udfordringer, så vi gør det muligt for havvind at bidrage til et CO2-neutralt Europa.

Læs mere

 

Modningen af havvindindustrien

Havvind har i løbet af 30 år udviklet sig til en moden, gennemprøvet og konkurrencedygtig grøn energiteknologi. I dag har havvind potentialet til at sikre bæredygtig energi til mange hundrede millioner mennesker. Det er blevet billigere at producere energi fra nyopførte havvindmølleparker end fra nyopførte kul- eller gasfyrede kraftværker, og der er masser af plads ude på havet.

Læs mere

 

Et Europa, der kører på grøn energi

Europa råder over en af verdens bedste havvindressourcer i Nordsøregionen. Her er vindhastigheden høj, relativt konstant, og vanddybderne er små, hvilket giver gode forhold for fundamenter, der er fastgjort til havbunden.

Læs mere