Hos os får du dækket dit årlige elforbrug med grøn strøm.

Vi producerer grøn strøm svarende til forbruget i mere end 1 million danske hjem

Sådan giver vi garanti for
grøn strøm

 
Vores danske havmøller producerer hvert år mere grøn strøm end du og resten af vores privatkunder bruger. Det er den ene grund til, at vi kan give en garanti for, at dit forbrug er dækket af grøn strøm.
 
Den anden grund er, at vi er en del af et europæisk garantisystem. Når man producerer grøn strøm, får man beviser på, hvor meget, man har produceret. Disse beviser kan sælges. Der er nemlig kunder, der gerne vil have en garanti for, at der er mindst lige så meget grøn el, som de bruger. 

Så hvad gør vi? 
Vi har valgt ikke at sælge vores beviser. I stedet forærer vi dem til alle vores privatkunder. Derfor kan vi garantere, at dit forbrug er dækket af grøn strøm. Men det betyder ikke, at du får ’ren’ grøn strøm i din stikkontakt. Det kan ingen elhandlere tilbyde.

Der er strøm fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland i det danske elnet. Så al den grønne strøm bliver blandet sammen med strøm fra blandt andet svenske atomkraftværker og fra tyske og danske kraftværker.
 
Du er med til at skubbe den grønne bølge 
Som kunde i Ørsted er du med til at drive den grønne omstilling. Vi er nemlig på en rejse mod en verden, der udelukkende kører på grøn energi. På orsted.com kan du læse mere om, hvordan vi er blevet verdensførende på havvind, og hvordan vi helt vil holde op med at bruge kul.

Vi har en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi

I 2020 producerer vi så meget grøn strøm fra havvind i Danmark og udlandet, at det kan forsyne
17 millioner mennesker. 

Få dækket dit årlige forbrug af grøn strøm uden merpris
 • Hvad betyder det, når jeg får dækket mit årlige forbrug af grøn strøm uden merpris?

  Det betyder, at hvis du får din strøm fra Ørsted, bliver dit årlige elforbrug dækket af grøn strøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller - uden det koster ekstra.

  Og ja, det lapper lidt over det sidste spørgsmål, men alligevel: Når Ørsted Wind Power og andre elproducenter producerer grøn strøm fra vindmøller, modtager de en garanti - det er det vi kalder en grøn garanti. Den dokumenterer, at der bliver leveret grøn strøm til det danske elnet, hvor al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver blandet sammen.

  I Ørsted Salg & Service køber vi grønne garantier fra Ørsted Wind Powers danske havvindmøller. Når vi gør det på den måde kan vi garantere, at alle vores privatkunders årlige elforbrug bliver dækket af strøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller.


 • Får jeg grøn strøm i min stikkontakt , når jeg er kunde hos jer?
  Der er ingen elselskaber, der kan give dig 100 % grøn strøm i stikkontakten. Al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver nemlig blandet sammen i elnettet, inden det kommer hjem til dig. Til gengæld kan vi give dig grønne garantier, som sikrer, at der produceres nok strøm fra Ørsteds egne havvindmøller til at dække dit og vores andre privatkunders årlige forbrug.
 • Hvad er grøn strøm?

  Når Ørsted Wind Power og andre elproducenter producerer grøn strøm fra vindmøller, modtager de en garanti - det er det vi kalder en grøn garanti. Den dokumenterer, at der bliver leveret grøn strøm til det danske elnet, hvor al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver blandet sammen.

  I Ørsted Salg & Service køber vi grønne garantier fra Ørsted Wind Power's danske havvindmøller. Når vi gør det på den måde kan vi garantere, at alle vores privatkunders årlige elforbrug bliver dækket af strøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller.

Danmarks største bekæmper af CO2-udledning

Ørsted har stået for 53 % af Danmarks årlige CO2-reduktion fra 2006 og frem til 2016.

Aktiviteter

Klik på kortet, og se, hvor vores havvindmøller står, og hvor meget strøm de producerer.