Hos os får du dækket dit årlige elforbrug med vindstrøm

Vi producerer vindstrøm svarende til forbruget i mere end 1 million danske hjem

Sådan giver vi garanti for
vindstrøm

 
Vores danske havmøller producerer hvert år mere vindstrøm end du og resten af vores privatkunder bruger. Det er den ene grund til, at vi kan give en garanti for, at dit forbrug er dækket af vindstrøm.
 
Den anden grund er, at vi er en del af et europæisk garantisystem. Når man producerer vindstrøm, får man beviser på, hvor meget, man har produceret. Disse beviser kan sælges. Der er nemlig kunder, der gerne vil have en garanti for, at der er mindst lige så meget vindstrøm, som de bruger. 

Så hvad gør vi? 
Vi har valgt ikke at sælge vores beviser. I stedet forærer vi dem til alle vores privatkunder. Derfor kan vi garantere, at dit forbrug er dækket af vindstrøm. Men det betyder ikke, at du får ’ren’ vindstrøm i din stikkontakt. Det kan ingen elhandlere tilbyde.

Der er strøm fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland i det danske elnet. Så al vindstrøm bliver blandet sammen med strøm fra blandt andet svenske atomkraftværker og fra tyske og danske kraftværker.
 
Du er med til at skubbe den grønne bølge 
Som kunde i Ørsted er du med til at drive den grønne omstilling. Vi er nemlig på en rejse mod en verden, der udelukkende kører på grøn energi. På orsted.com kan du læse mere om, hvordan vi er blevet verdensførende på havvind, og hvordan vi helt vil holde op med at bruge kul.

Få en skarp pris på din strøm

Vi har en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi

I 2020 producerer vi så meget strøm fra havvind i Danmark og udlandet, at det kan forsyne
17 millioner mennesker. 

Få dækket dit årlige forbrug af vindstrøm
 • Hvad betyder det, når jeg får dækket mit årlige forbrug af vindstrøm?

  Det betyder, at hvis du får din strøm fra Ørsted, bliver dit årlige elforbrug dækket af vindstrøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller.

  Og ja, det lapper lidt over det sidste spørgsmål, men alligevel: Når Ørsted Wind Power og andre elproducenter producerer strøm fra vindmøller, modtager de en garanti - det er det vi kalder en grøn garanti. Den dokumenterer, at der bliver leveret vindstrøm til det danske elnet, hvor al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver blandet sammen.

  I Ørsted Salg & Service køber vi grønne garantier fra Ørsted Wind Powers danske havvindmøller. Når vi gør det på den måde, kan vi garantere, at alle vores privatkunders årlige elforbrug bliver dækket af strøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller.


 • Får jeg vindstrøm i min stikkontakt , når jeg er kunde hos jer?
  Der er ingen elselskaber, der kan give dig 100 % vindstrøm i stikkontakten. Al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver nemlig blandet sammen i elnettet, inden det kommer hjem til dig. Til gengæld kan vi give dig grønne garantier, som sikrer, at der produceres nok strøm fra Ørsteds egne havvindmøller til at dække dit og vores andre privatkunders årlige forbrug.
 • Hvad er vindstrøm?

  Når Ørsted Wind Power og andre elproducenter producerer strøm fra vindmøller, modtager de en garanti - det er det vi kalder en grøn garanti. Den dokumenterer, at der bliver leveret vindstrøm til det danske elnet, hvor al strøm - både grøn og mindre grøn - bliver blandet sammen.

  I Ørsted Salg & Service køber vi grønne garantier fra Ørsted Wind Power's danske havvindmøller. Når vi gør det på den måde, kan vi garantere, at alle vores privatkunders årlige elforbrug bliver dækket af strøm fra Ørsteds egne danske havvindmøller.

Danmarks største bekæmper af CO2-udledning

Ørsted har stået for 53 % af Danmarks årlige CO2-reduktion fra 2006 og frem til 2016.

Aktiviteter

Klik på kortet og se, hvor vores havvindmøller står, og hvor meget strøm de producerer.

Eldeklaration

Se, hvilke energikilder der har lavet el til dig og resten af Danmark.

Hvad er en eldeklaration?

Den generelle eldeklaration viser hvilke energikilder, der har været brugt til at fremstille den el, der sælges og bruges i Danmark. Du kan også se, hvordan produktionen har påvirket miljøet.

I den individuelle deklaration kan du se, at dit årlige elforbrug bliver dækket af vindstrøm, når du er elkunde hos os.

2017 (udkommet i juni 2018) 
Individuel eldeklaration 2017 (Her kan du se, at dit årlige elforbrug er dækket af vindstrøm)

Generel eldeklaration 2017

2016
Generel eldeklaration 2016

2015
Generel eldeklaration 2015

2014
Generel eldeklaration 2014

2013
Generel eldeklaration 2013

2012
Generel eldeklaration 2012

Eldeklarationen udkommer hvert år i juni for året før.