Se din timepris for el

Nu får de første Ørsted-kunder glæde af timepriser.

Det koster strømmen i dag

Se dagens priser i diagrammet her

Øre pr. kWh

Lidt flere detaljer

  1. Søjlerne viser den rå elpris fra time til time i dette døgn. Oveni skal du lægge din lokale distributionstarif, skatter og afgifter. For de fleste distributionsselskaber er tariffen den samme uanset tidspunkt, men hos Radius Elnet er tariffen højere i tidsrummet 17-20 fra oktober-marts. Det kan du læse mere om her.

  2. Prisen på el følger prisen på den nordiske elbørs, Nordpool, og her går prisen op og ned. Lidt forenklet kan vi sige, at når der bliver produceret meget el, så er elprisen lav (hvis der fx er masser af vind), men det betyder også noget, hvis vi ikke bruger meget strøm - fx om natten. Det giver lav efterspørgsel, og prisen falder endnu mere - og på nogle tidspunkter giver det endda en negativ elpris, og så får du faktisk penge for at bruge strøm. 

Hvad viser diagrammet?


Her ser du, hvor meget strømmen koster hver time i dette døgn. Så kan du vælge at bruge strøm, når den er billigst, og spare, når den koster mere.

Hvis du bare vil bruge strøm, som du plejer?
Så skal du ikke være bekymret. Ændringerne burde ikke have en effekt for en gennemsnitsforbruger. Derimod kan der være penge at spare, hvis du går op i dit elforbrug og bruger strøm, når den er billigst.

Har jeg timepriser?


Hvis du har Basis El med variabel pris og en fjernaflæst måler, samt alle fjernaflæste målere er sat op i hele dit område, så har du timepriser.

Lige nu er Radius Elnet ved at udskifte de gamle elmålere i hele hovedstadsområdet og i Nordsjælland, så ved udgangen af 2020 går du senest over på timepriser (hvis du altså har Basis El med variabel pris). Så langt er de nået lige nu. Hvis du ikke er kunde hos Radius, kan du finde dit lokale netselskab her.

Og selvfølgelig skriver vi også et brev til dig, om at du nu får timepriser.