Hver dag svinger vingerne på vores havvindmøller for at skabe et Danmark, der udelukkende kører på grøn energi.

Et sving kan gi’ strøm nok til

windmill wings windmill base windmill water
plug cord-plug
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  windmill wings windmill base
  windmill water

  Dit årlige elforbrug er dækket af grøn strøm, når du er kunde hos os.

  Vi har stået for 53 % af Danmarks årlige CO2-reduktion fra 2006-2016.

  Vil du have en god elaftale?

  Tidslinje

  Udforsk vores historie fra sort til grøn

  Få svar på dine spørgsmål
  • Hvorfor skifter I navn?

   Det gør vi, fordi vi er blevet for grønne til vores navn.

   Vi arbejder på at blive et 100 % grønt energiselskab. Vi dækker allerede alle vores privatkunders årlige strømforbrug med grøn strøm fra vores egne danske havvindmøller, og vi har opsat flest havvindmøller i verden. Og det er kun nogle af de tiltag, vi har gjort. Vi har nemlig ændret os markant de sidste 10 år, og vi har også solgt vores olie- og gasproduktion. Derfor passede forkortelsen DONG, som står for Dansk Olie og NaturGas, ikke længere til os.

  • Hvorfor navnet Ørsted?
   Vi er inspirerede af H.C. Ørsteds nysgerrighed, dedikation og interesse for naturen. Han opdagede elektromagnetismen, som i dag danner grundlag for moderne elproduktion. Derfor har vi valgt Ørsted. Samtidig understreger vi med vores valg af navn, at vi er en virksomhed med stærke danske rødder.
  • Hvad betyder det nye navn for mig som kunde?

   Vores nye navn, Ørsted, er et signal til dig om, at vi hver dag arbejder på at skabe et Danmark og en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

   Men du behøver ikke gøre noget, uanset om du er privat- eller erhvervskunde – og vi er stadig bare os. Så din aftale og pris ændrer sig selvfølgelig ikke, og vi er fortsat klar til at hjælpe dig med stort og småt.

  • Bliver det dyrere for mig at være kunde hos jer?
   Nej. Det kommer ikke til at koste dig eller andre kunder noget ekstra, for vi ændrer ikke din aftale eller pris i forbindelse med navneskiftet.
  • Håber I, at jeres nye navn kan få kritikken omkring Goldman Sachs til at forsvinde?

   Det nye navn har intet at gøre med at Goldman Sachs valgte at investere i os for nogle år siden. Faktisk ejer Goldman Sachs ikke længere aktier i Ørsted.

   Vi skifter navn, fordi vi har været igennem en stor transformation til et grønt energiselskab, og derfor er det nu det rigtige tidspunkt for os at skifte navn, så vi afspejler den virksomhed, som vi er blevet.

  • I siger, at I er et grønt energiselskab, men hvad gør I egentlig for miljøet?

   I Danmark er vi i fuld gang med at udfase brugen af kul på vores kraftværker til fordel for bæredygtig biomasse. Og i 2023 vil vi være helt kulfri. Vi dækker også allerede alle vores privatkunders årlige strømforbrug med strøm fra vores egne danske havvindmøller.

   I verden har vi opsat hver 4. havvindmølle, og vi har fået prisen på vedvarende energi ned, så den kan konkurrere med andre teknologier. Vi håber, det kan skubbe til producenter i andre lande, så det kan få en stor og positiv betydning for verden.

  • Kommer der grøn strøm ud af min stikkontakt, når jeg er kunde hos jer?
   Der er ingen selskaber, som kan give dig fuldstændig grøn strøm i stikkontakten. Al strøm – både grøn og mindre grøn – bliver nemlig blandet sammen i elnettet, inden det kommer hjem til dig. Til gengæld kan vi give dig, der er privatkunde, grønne garantier, som sikrer, at der produceres nok strøm fra vores egne havvindmøller til at dække dit årlige elforbrug.
  • Hvorfor sender I breve til nogle af jeres kunder? Det er da ikke særligt miljøvenligt.

   Vi har sendt mails til alle de privatkunder, som vi må sende en mail til, og resten har vi sendt et brev til om vores nye navn.

   Har du fået et brev, og vil du en anden gang hellere have en mail, så ring endelig til os på 72 10 20 30, og giv os din mailadresse.

  • Kan jeg stadig købe naturgas hos jer?
   Ja, det kan du sagtens. Selv om vi ikke længere producerer naturgas, køber vi stadig naturgas, og sælger det videre til dig.
  • Bliver min regning anderledes?

   Ja, din regning kommer til at se lidt anderledes ud, fordi vi skifter logo og farver. Din pris og aftale er dog den samme.

   Hvis du har spørgsmål til din regning, er du altid velkommen til at gå ind på ørsted.dk og finde svar på dine spørgsmål eller ringe til os. Er du privatkunde, så ring på 72 10 20 30. Er du erhvervskunde, så ring på 99 55 35 00.