Er du overrasket over din regning?

Se grundene til, at dit gasforbrug kan være højere eller lavere end forventet.

8 gode grunde til, at dit gasforbrug har ændret sig
 • 1. Har du glemt at aflæse din måler?

  Den årlige måleraflæsning er vores eneste mulighed for at sikre, at det forbrug, du er blevet afregnet for, passer med det, du har brugt. Aflæser du ikke din måler, vil vi beregne dit forbrug ud fra et skøn, og det kan i nogle tilfælde betyde, at du får helt forkerte acontoregninger det kommende år.

  Hvad skal du gøre?

  • Afgiv altid din måleraflæsning, når du modtager brev.
  • Har du glemt at sende en aflæsning, skal du hurtigst muligt aflæse din måler og ringe til os på 72 10 20 30, så vi kan tilpasse din årsafregning og kommende acontoregninger.
 • 2. Er du flyttet?

  Når du flytter ind i en ny bolig, overtager du et forventet gasforbrug baseret på den tidligere ejers forbrug. Det betyder, at der både kan have været flere eller færre i husstanden, ligesom de kan have haft helt andre forbrugsvaner end dig.

  Du kan selv udregne, hvad gennemsnitsforbruget i en bolig af din størrelse bør være eller teste dit gasforbrug med vores beregner.

  Er dit forventede forbrug sat helt anderledes, bør du kontakte os på 72 10 20 30 – så tager vi en snak om dit forventede forbrug er rigtigt.

 • 3. Er I blevet flere eller færre i husstanden?

  Flytter børnene hjemmefra, flytter nogen ind eller oplever du f.eks. en skilsmisse eller lignende, så der bliver flere eller færre personer i din husstand, ændrer dit forbrug sig normalt også. Dit næste års forventede forbrug er baseret på dette års forbrug. Har du derfor brugt mere eller mindre gas dette år, vil næste år automatisk være tilpasset dette forbrug.

  Hvad skal du gøre?

  • Er dine ændringer permanente vil dit forbrug det kommende år være tilpasset seneste års forbrug, og du bør derfor ikke behøve gøre yderligere. 
  • Er dine ændringer midlertidige, skal du være opmærksom på, at du eventuelt vil modtage en efterregning eller få penge tilbage i forbindelse med din årsafregning.
 • 4. Har du lavet energibesparende ændringer i dit hjem?
  Har du fået efterisoleret, skiftet til lavenergivinduer eller foretaget andre ændringer, der kan påvirke dit gasforbrug, kan du ringe til os på 72 10 20 30. Så kan vi sammen afgøre, om det dit forventede forbrug af gas skal justeres.
 • 5. Har du fået nyt gasfyr?
  Der er stor sandsynlighed for, at du bruger mindre gas end tidligere, hvis du har skiftet til et nyere gasfyr, fordi nye fyr ofte er mere effektive. Ring til os på 72 10 20 30 – så kan vi sammen afgøre, om det dit forventede forbrug af gas skal justeres.
 • 6. Har du installeret brændeovn, pillefyr eller en anden opvarmningskilde?
  Har du fået installeret en ny opvarmningskilde, er der stor sandsynlighed for, at dit gasforbrug vil falde. Så er det en god idé at ringe til os på 72 10 20 30, så vi kan justere dit forventede forbrug af gas.
 • 7. Virker dit naturgasfyr, som det skal?

  Hvis du har brugt mere gas end forventet, kan det være, at dit gasfyr er defekt. Det er altid en god idé at få tjekket sit fyr med jævne mellemrum – så minimerer du risikoen for nedbrud og overforbrug af gas.

  Tegn en serviceaftale hos os. Så forlænger du levetiden for dit gasfyr og sikrer, at det virker, som det skal.

 • 8. Har du bygget om?

  Har du bygget om eller fået lavet en ny tilbygning, kan der være flere grunde til, at du har brugt mere gas end forventet:

  • Du har fået en større og bolig og dermed flere rum, der skal varmes op. Det vil i de fleste tilfælde også betyde et øget gasforbrug.
  • Har du husket at holde alle yderdøre og vinduer lukket, mens I har bygget om? Hvis noget har stået åben, kan du have lukket varmen ud og dermed brugt mere gas end forventet.