Forstå din elregning

Er din regning svær at forstå, eller er den måske højere end forventet?

Find svar på de 3 oftest stillede spørgsmål til regningen:

  1. Hvorfor er min regning højere om vinteren end om sommeren?
  2. Hvorfor skal jeg betale for en periode, jeg allerede har betalt for?
  3. Hvordan er I kommet frem til, hvad jeg i alt skal betale?
Regningseksempel:
Forstå din elregning

Dit aconto beløb er baseret på et forventet årsforbrug på xx kWh
Her kan du se, hvad vi regner med, at du kommer til at bruge det kommende år. Måske undrer du dig over, at dit forbrug ikke er fordelt ligeligt over året.

Men når vi skal beregne, hvor meget strøm du kommer til at bruge i den kommende periode, regner vi med, at du kommer til at bruge lidt mere strøm her om vinteren, end du har brugt i sommermånederne, bl.a. pga. flere mørke timer. 

Derfor kan dine regninger være lidt højere om efteråret og vinteren. Tilsvarende vil dit strømforbrug være lavere om sommeren, hvor du så vil skulle betale mindre. Set over et helt år kommer du til at betale det samme, som du plejer.

Opkrævet aconto - har du betalt dobbelt?
Nej, men vi kan godt forstå, at det kan se sådan ud.

Linjen viser, hvad du har betalt for din seneste acontoregning. Når vi laver en opgørelse til dig, trækker vi acontobeløbet fra det, dit faktiske forbrug har kostet. Derfor står der minus ud for.

Du betaler altså ikke for den samme periode to gange, idet vi modregner det, du tidligere har betalt aconto og laver en opgørelse af dit faktiske forbrug i perioden.

I alt til betaling
Her kan du se, hvad du i alt skal betale, når opgørelsen er trukket fra acontobeløbet. I eksemplet herover har kunden betalt aconto for en længere periode, end han bliver opgjort for. Derfor skal han have "penge tilbage," som vi trækker fra den nye acontoregning.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Så hjælper vi dig gerne. Ring til os på 72 10 31 18.