Tips til tørring af tøj

Med få ændringer i dine tørrevaner, kan du komme rigtig langt.

Vil du gerne spare på din elregning, men ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Faktisk kan du med få ændringer i dine vaske- og tørrevaner spare en hel del på dit elforbrug - til gavn for miljøet og din elregning. Følg de 6 sparetips - så er du allerede godt på vej.

6 sparetips til tørring af tøj 
 • 1. Brug tørresnoren

  Har du en have, vaskekælder eller altan, kan du spare mange penge ved at vælge tørresnoren frem for tumbleren. Det koster cirka 5 kr., hver gang du bruger tørretumbleren. Vinden er som bekendt gratis.

  Tørresnor i stedet for tumbler er også et miljøvenligt valg. Hvis du for eksempel bruger tumbleren 3 gange mindre om ugen i sommerhalvåret og 1 gang mindre om ugen i vintermånederne, kan du spare omkring 500 kr. om året.

 • 2. Undgå at overfylde tumbleren

  Der er intet sparet ved at proppe tumbleren fuld af vådt tøj. Tværtimod. Tøjet bliver krøllet, tørretiden bliver væsentligt længere, og elforbruget stiger tilsvarende.

 • 3. Jo hurtigere centrifugering, des kortere tørretid
  Det siger nærmest sig selv: Hvis dit vasketøj er blevet centrifugeret med mange omdrejninger i sekundet i vaskemaskinen, indeholder det mindre vand, og tørretumbleren kan derfor tørre tøjet hurtigere.

 • 4. Lad være med at overtørre
  Hold øje med, hvornår tøjet er tørt. I dag er mange tørretumblere elektronisk styrede og stopper automatisk, når tøjet er tørt, men har du ikke denne type tumbler, kan du spare på elforbruget ved selv at lave stikprøver og mærke efter med jævne mellemrum. Og hvis du vil spare yderligere, kan du tage tøjet ud efter 35-40 minutters tørring og hænge det op efterfølgende.
 • 5. Rens fnugfilteret

  Det er fristende at springe over, men hvis du renser fnugfilteret efter hver tørring i tumbleren, kan luften nemmere strømme igennem – og det betyder lavere elforbrug. Hvis du har en kondenstumbler, skal du huske at rense kondensatoren 3-4 gange om året.

 • 6. Vælg en kondenstørretumbler

  Vælg en kondenstumbler – eller endnu bedre – en kondenstumbler med varmepumpe. En kondenstumbler genbruger varmen og holder den inden døre, så den for eksempel kan hæve temperaturen i et koldt bryggers. De bedste har energimærke A+++.

Ny tumbler til at tørre de våde sokker?

Vælg en model, der er energieffektiv. En billig løsning kan hurtigt vise sig at blive dyr i længden.